Wil Bart De Wever (N-VA) beginnen aan een avontuur met Vlaams Belang als grootste partij?
Volledig scherm
PREMIUM
Wil Bart De Wever (N-VA) beginnen aan een avontuur met Vlaams Belang als grootste partij? © Tessa Kraan

Slangen op maandag. “Een coalitie van Vlaams Belang en N-VA kan niet meer baren dan een tandeloze Vlaamse Leeuw”

Wat als Vlaams Belang en N-VA morgen samen een meerderheid halen? Die vraag gonst al maanden door de Vlaamse gangen en recente peilingen tonen aan dat die kans bestaat. Men hoeft niet eens een meerderheid van stemmen te halen. Een goede 45% volstaan om een meerderheid in het Vlaams Parlement te scoren. Maar wat koopt die coalitie daarvoor, eens de slingers en confetti verdwenen zijn? Het Vlaams volkslied verplichten op school? Verkeersborden in geel en zwart schilderen? Samen nog wat cultuurmakers jennen? Echt verschil maken in wat voor zo’n coalitie echt belangrijk is, is zo goed als onmogelijk.

65 reacties

  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Meneer Slangen je moet het niet belachelijk voorstellen, vlaanderen is een realiteit of je het nu goed vindt of slecht.
  • Marcel Willems

    1 jaar geleden
    nooit zal een Vlaamse meerderheid toestaan om Belgie te splitsenWant zogezegde 45 % zou voldoende zijn om te winnen .Wat met de 55% die Belg zijn en daarnaast Vlaming.Durf een referendum doen over gans Belgie Zonder politieke inmenging.Dat is democratie
  • marc depester

    1 jaar geleden
    Geef het op zijn minst een kans ! Een laf en ondemocratisch cordon staat synoniem voor politieke partijen die hun zitjes willen behouden, ondanks dat de kiezer hen heeft weggestemd ! Laat ons eerlijk zijn een coalitie met alleen maar verliezers is toch te zot voor woorden !
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    En,meneer Slangen, wat heeft paars groen gebaard?,Deze regering onder de leiding van de grootste politieke familie van het land, heeft ons opgezadeld met het grootste begrotings tekort van europa.
  • Lieven Cleymans

    1 jaar geleden
    Geen probleem mr Slangen , we gaan met zijn allen recht de afgrond tegemoet. Socioeconomisch, cultureel, demografisch. Op alle gebieden. Met dank aan decennialang nonbeleid en struisvogelpolitiek.