Fien, Kawtar, Eva en Sander presenteren De Warmste Week vanuit Het Warmste Huis in Hasselt: "We gaan er als nieuw samengesteld gezin het beste van moeten maken" 

De presentatoren van De Warmste Week zijn bekend. Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis zullen binnenkort zes dagen lang non-stop radio maken vanuit Het Warmste Huis in Hasselt voor het goede doel. "We zijn erop uitgekomen dat dit vooral heel zwaar zal zijn", zegt Kawtar Ehlalouch. "Maar die zwaarte zal verlicht worden door alle mensen die daar gaan samenkomen om te vlammen tegen kansarmoede."

Nog twee weken en dan is het tijd voor De Warmste Week. Vanaf maandag 19 december maken Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis  zes dagen lang non-stop radio om geld in te zamelen voor de strijd tegen kansarmoede. Ze slaan hun tenten op in het stadspark in Hasselt waar ze zullen presenteren vanuit Het Warmste Huis. De Warmste Week wordt dus net zoals voor corona opnieuw één doorlopende radiomarathon. Die zal uitgezonden worden op Studio Brussel, MNM en VRT Max. 

BEKIJK - Siska Schoeters maakt op StuBru en MNM de presentatoren van De Warmste Week bekend:

Videospeler inladen...

"Vorig jaar wisselden vijf vaste duo's elkaar af en liep het programma niet 's nachts door", zegt MNM-presentatrice Kawtar Ehlalouch. "Nu gaan we met vier presentatoren zes dagen lang 24 op 24 uur radio maken, dus er is geen enkel moment dat je geen stem op de radio zal horen."

De presentatoren zullen bijgevolg ook opnieuw de hele periode samen doorbrengen. "Het gaat heel plezant zijn om met de drie dames in Het Warmste Huis te vertoeven", zegt MNM-presentator Sander Gillis. "Wij gaan er als een nieuw samengesteld gezin het beste moeten van maken. Het zal uitputtend zijn, maar ik hoop ook op veel goede sfeermomentjes. Het zal wel lukken."

Gratis optredens

Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo is heel blij dat De Warmste Week terug is zoals we ze allemaal kennen. "Het Warmste Huis zal er heel goed uitzien. Mensen die langskomen zullen alles vanaf de eerste rij kunnen beleven. Het is niet met verschillende podia, je hoeft ook geen tickets te kopen voor optredens. Het is allemaal gratis."

Artiesten die hun komst al bevestigd hebben, zijn onder meer Oscar and the Wolf, Pommelien Thijs, Bazart, Merol, Goldband, Regi, Niels Destadsbader, Bart Peeters, Ilsen & VerhulstMetejoor en Black Box Revelation. "Ik vind het heel fijn dat Bart Peeters en Niels Destadsbader op ons dak zullen komen spelen, maar ik kijk ook heel erg uit naar Oscar & the Wolf. Zijn shows zijn echt wat De Warmste Week ook is: totaal verbindend. Dat wordt een opzwepend, fijn feest", zegt De Roo.

BEKIJK - Bazart speelde deze morgen in de studio bij Siska Schoeters "Van god los", als voorproefje op zijn optreden tijdens De Warmste Week.

Videospeler inladen...

Verhalen over kansarmoede

In Hasselt zullen ook mensen getuigen over hun leven in kansarmoede. "Ik vind het een eer dat ik hun verhalen uit eerste hand mag horen", zegt Eén- en Studio Brussel-presentatrice Fien Germijns. "Mensen praten daar niet zo snel over. Ik hoop dat ze bij ons een veilige plek zullen vinden om dat wel te doen. Dat zal altijd wel hard binnenkomen, zowel bij ons als bij de luisteraars. Ik verwacht me aan veel koude douches, maar dat is net de bedoeling: het is goed om even wakkergeschud te worden."

"Het is bijna griezelig hoe juist het thema gekozen is", zegt Ehlalouch. "Eerst was er corona en dan de energiecrisis er nog bovenop. Sommige mensen kunnen de eindjes nog nauwelijk aan elkaar knopen. Ik hoop echt dat we voor hen iets gaan kunnen betekenen, iets kleins of misschien ook iets groots."

Groepsgevoel en samenhorigheid

Het moment waar alle presentatoren heel erg naar uitkijken, is het moment waarop het hele park vol zal staan met mensen. "Dan voel je echt het groepsgevoel en de samenhorigheid. Dat is niet te beschrijven", zegt Germijns. Ook Gillis prijst de verbondenheid bij het publiek. "Er komen zoveel lieve mensen langs met het hart op de juiste plaats. Het wordt echt zalig."

Volgens De Roo hebben we allemaal nood aan De Warmste Week. "Van zodra we met zijn vieren in dat huis zitten, zal iedereen beseffen: godzijdank dat dit nog bestaat. Het is niet te onderschatten welke kracht er van De Warmste Week uitgaat."

Het volledige programma van De Warmste Week

Wie de Warmste Week wil steunen, kan vanaf vandaag een plaat aanvragen via dewarmsteweek.be. Je kan ook  acties steunen of opzetten om geld in te zamelen, vlammetjes kopen om op je kledij te spelden of deelnemen aan een van de vijf Warmathons (in Brugge, Sint-Niklaas, Brussel, Mechelen en Leuven). De opbrengst van De Warmste Week gaat naar 270 projecten die de strijd aanbinden met kansarmoede.

De Warmste Week is er overigens niet enkel op Studio Brussel en MNM, maar ook op Eén, Ketnet en VRT MAX:

  • Tijdens de Warmste Week blikt Siska Schoeters elke avond tijdens een liveshow terug op de mooiste momenten van de dag samen met een centrale gast.
  • Op maandag 19 en donderdag 22 december praat Kristel Verbeke (ex-K3) in "Vlammen tegen kansarmoede" met mensen die leven in kansarmoede en hun buren, collega's, vrienden en hulpverleners. 
  • Woensdag 21 december presenteert Siska Schoeters een aflevering van "Durf te vragen" op over mensen die dak- of thuisloos zijn. 
  • In de week van 19 december wordt Switch gespeeld met bekende Vlamingen.  Aster Nzeyimana, Katrien De Ruysscher, Jonas Geirnaert, Annabet Ampofo en Thibault Christiaensen zamelen zo geld in voor het goede doel.
  • Voor Ketnet trekt wrapper Héritier Tipo met zijn bakfiets door Vlaanderen in "Tournée Heritier". Tijdens zijn tocht van Oostende naar Hasselt gaat hij langs bij Ketnetters die een actie georganiseerd hebben. 

BEKIJK - Ketnetwrapper Héritier Tipo stelt "Tournée Héritier" voor bij Siska Schoeters:

Videospeler inladen...

Meest gelezen