Geen drie maar vier presentatoren voor De Warmste Week, en ook Siska Schoeters krijgt programma: dit moet je weten

Geen trio meer, wel een kwartet. Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis mogen dit jaar hun slaapzak meenemen naar De Warmste Week. Die strijkt straks in Hasselt neer, en ontvangt onder meer Oscar and the Wolf en Goldband. Ook BV’s als Kristel Verbeke en Aster Nzeyimana steken de handen uit de mouwen. Alles wat je moet weten over De Warmste Week 2022.

Christof Rutten

Vanaf maandag 19 december strijkt De Warmste Week neer in het Stadspark van Hasselt. Het is de eerste keer dat de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen naar Limburg trekt. De Warmste Week bindt dit jaar de strijd aan tegen kansarmoede.

Wie presenteert?

De keuze viel op StuBru-stemmen Fien Germijns (27) en Eva De Roo (34) en hun MNM-collega’s Sander Gillis (30) en Kawtar Ehlalouch (25). Samen maken ze zes dagen lang non-stop radio op Studio Brussel, MNM en VRT MAX vanuit Het Warmste Huis in Hasselt. Ze leven, werken en slapen er gedurende de hele actie en ze sturen reporters Robin Keyaert en Joris Brys op pad door heel Vlaanderen om verhalen te sprokkelen.

Welke acts komen optreden?

Geen De Warmste Week zonder livemuziek. Onder andere Goldband, Regi, Niels Destadsbader, Bart Peeters, Ilsen & Verhulst, Bazart, Metejoor en Black Box Revelation komen dit jaar live spelen. Oscar and the Wolf, dat volgend jaar ook headliner is op Rock Werchter, is er ook bij. Elk concert kan je gratis bijwonen.

©  Boumediene Belbachir

Bakfiets van Oostende naar Hasselt

Ketnetwrapper Héritier vlamt mee met Tournée Héritier. Hij bouwde een bakfiets om tot een mobiele dj-booth en peddelt daarmee naar Ketnetters die een actie op poten hebben gezet. Om hen te bedanken draait hij plaatjes. Héritier begint zijn tournée op het strand van Oostende en hoopt op de slotdag van De Warmste Week in Hasselt aan te komen met een bakfiets vol verhalen.

De Warmste Week op tv

Tijdens De Warmste Week komt er elke avond rond 22.15 uur een tv-uitzending met Siska Schoeters op Eén en VRT MAX. Zij blikt samen met een centrale gast terug op de mooiste momenten van de dag. ​ Elke dag krijgt de show de naam van de dag, te beginnen met De Warmste Maandag.

©  Vrt - Jokko

Ook andere Eén-programma’s staan in het teken van De Warmste Week. Kristel Verbeke gaat in Vlammen tegen kansarmoede op zoek naar de impact van kansarmoede op iemands leven. In twee afleveringen op Eén, op maandag en donderdag, praat ze met een honderdtal personen. Zowel met mensen die er middenin zitten, maar ook met buren, collega’s, vrienden en hulpverleners.

Op woensdag 21 december is er een aflevering van Durf te vragen over mensen die dak- of thuisloos zijn. In de quiz Switch geven bekende Vlamingen Aster Nzeyimana, Katrien De Ruysscher, Jonas Geirnaert, Annabet Ampofo en Thibault Christiaensen het beste van zichzelf om zo veel mogelijk geld in te zamelen.

©  VRT

Vijf Warmathons

In de slotweek staan er vijf Warmathons (rondjes lopen of wandelen om geld in te zamelen) op het programma. Op maandag 19 december geeft Stephanie Planckaert het startschot in Brugge. Op dinsdag is Sint-Niklaas aan de beurt met Sarah Mouhamou, op woensdag volgt Brussel met Mathias Vergels en donderdag Mechelen met Dieter Coppens. Op vrijdag sluit Maksim Stojanac de Warmathons af in Leuven.

Steun zelf De Warmste Week

Uiteraard kan je ook zelf weer het goede doel steunen door plaatjes aan te vragen. Daarnaast is het nog altijd mogelijk om acties op te zetten om geld in te zamelen, vlammetjes te kopen en je in te schrijven voor een van de vijf Warmathons. De slotshow vindt plaats op Kerstavond tussen 17 en 18 uur. Vorig jaar zorgde De Warmste Week voor een bedrag van 3.203.455 euro.

dewarmsteweek.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER