© EPA

Terwijl Rode Duivels in zak en as zitten, tanken tegenstanders vertrouwen

Terwijl de Rode Duivels in zak en as zitten na het pijnlijke 3-3 gelijkspel tegen Rusland, tankten WK-tegenstanders Bosnië en Estland, twee tegenstanders van de Rode Duivels in de EK-kwalificatiecampagne, vertrouwen in oefenmatchen. Bosnië ging met 1-2 winnen in Albanië, Estland bezorgde Kroatië en Gent-doelman Kalinic rode kaken (3-0).

Dzeko vanop de stip, en Lulic met een intikker net voor rust brachten de Bosniërs nog voor rust op een dubbele voorsprong tegen Albanië in Elbasani. Albanië kwam na de pauze niet verder dan een kopbaldoelpunt van Balaj (69.). Bij Bosnië stonden Begovic (ex-La Louvière), Sunjic (ex-Kortrijk) en Zukanovic (onder meer ex-AA Gent) in de basis.

Estland nam in een vriendschappelijk duel in Talinn verrassend de maat van Kroatië (3-0). Gent-doelman Lovre Kalinic kreeg zijn kans in doel bij de Kroaten, maar ging in de fout bij de goals van Luts (1.) en Zenjov (84.). Tussendoor scoorde ook Vassiljev (82.) nog. Naast Kalinic stond bij Kroatië ook oud-Club Brugge-topschutter Ivan Perisic in de basis. In november maakten de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion nog brandhout van Estland (8-1).

Dat allemaal terwijl de Rode Duivels op hetzelfde moment een 1-3 voorsprong tegen Rusland uit handen gaven en slechts 3-3 gelijkspeelden. Na de wedstrijd hingen de kopjes dan ook naar beneden bij de Rode Duivels. “Deze wedstrijd mogen we nooit uit handen geven”, klonk het onder meer bij Nacer Chadli. Lees hier de reacties. In de EK-kwalificatiecampagne staan Bosnië (10 punten) en Estland (4 punten) respectievelijk derde en vijfde. De Rode Duivels tellen als groepsleider 13 punten.