Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen?

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lanceerde gisteren een opvallend nieuw standpunt van zijn partij. Wie drie jaar werkloos is én een ultiem jobaanbod of elke opleiding weigert, die moet het recht op zijn of haar uitkering verliezen. De voorzitter van Vooruit, Conner Rousseau, had het al meteen over “stampen op werklozen”. In de peiling van Joe schaarde 90 procent van de deelnemende luisteraars zich wél achter het voorstel van CD&V. Wat denk jij? Zullen werklozen op die manier meer aangemoedigd worden om te gaan werken of zullen ze toch eerder definitief verloren zijn voor de arbeidsmarkt?

199 reacties

  • Frieda Wauters

    1 jaar geleden
    een vermindering zou al een begin kunnen zijn, ik die door omstandigheden 2 maanden op ziekenkas ben krijg ook maar 60% van mijn uitkering en werk al jaren
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Pensioenen die minderen, weddes die niet mee gaan met de inflatie. Het ligt niet aan die werklozen, birgit van de velde. Maar aan het asociaal conservatief neoliberaal beleid. En de afbraak van de rechten van werknemers en hun sociale rechten - zoals ook de werkloosheidsvergoeding - is daar een onderdeel van.
  • Wim Rosseau

    1 jaar geleden
    Neen, na 1,5 jaar, maximaal 2 jaar. Na 3 jaar werkloosheid pas terug gaan werken... da's een te lange inactieve periode. Als de PS tegen is, wel, dat ze dan in Wallonië de stempelaars van hun rijkgevulde kas zelf betalen.
  • Guido Ceuleers

    1 jaar geleden
    Er is veel personeel tekort in de zorgsector. Na 2 of 3 jaren stempelen, kan je toch in de zorg werken om bvb eten rond te dragen, zodat verplegend personeel dit niet meer moet doen.
  • Michel Van Eycken

    1 jaar geleden
    ik zou de werklozen normaal loon betalen , van s' morgens 08.30 uur tot 16.30 uur in de sporthal zonder GSM , zullen wel rap werk vinden ! vrachtwagen chauffeur kan iedereen doen , in de bouw kan iedereen werken maar je moet willen !
  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    55

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. ONZE OPINIE. “Waarom N-VA op het podium niet meer over migratie praat”
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. “Waarom N-VA op het podium niet meer over migratie praat”

    Uit alle peilingen blijkt dat het één van de twee grote thema’s is voor deze verkiezingen: migratie. En toch zweeg N-VA -op één zin na- volledig over het onderwerp op haar congres. “Het wordt de beslissende gok van deze verkiezingscampagne”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Is Bart De Wever sterk genoeg om van ‘de hard werkende Vlaming moet meer geld overhouden’ de inzet te maken? En in één adem ‘dat andere thema’ én het Vlaams Belang in de schaduw te zetten?”