De selectiepolitiek van Martínez kleurde vaak opvallend Anderlechtkleurig.
Volledig scherm
PREMIUM
De selectiepolitiek van Martínez kleurde vaak opvallend Anderlechtkleurig. © PN

Waarom selectie Roberto Martínez ondanks slechte resultaten Anderlecht toch vaak paars-wit kleurde: “Hij wist waar het naartoe moet”

De spotlight stond op Roberto Martínez, bondscoach van de Rode Duivels. Zijn impact was misschien nog groter als technisch directeur. Hij renoveerde, structureerde, investeerde én keek naar de toekomst. Met geregeld jongeren van Anderlecht in de selectie, wat hem de laatste jaren geregeld op kritiek kwam te staan. Lees mee hoe Roberto Martínez nog lang na zijn vertrek z’n stempel op het Belgische voetbal zal drukken.

57 reacties

  • eric debanne

    1 jaar geleden
    Vriendjespolitiek en conservatief tot de laatste minuut van zijn coaching ...🤨...👎
  • Ivan De Bakker

    1 jaar geleden
    Och Albert, Neerpede is al lang passée, net als gans RSCA. Het probleen van Neerpede is dat het een kindjesfabriek is. Van zodra een manneke twee keer goed tegen een bal stampt wordt ie geforceerd tot en met om hem zo snel mogelijk verkocht te krijgen. Neem de statistieken er maar bij, elk mirakelspelertje van Neerpede ligt tijdens zijn carrière meer in de lappenmand dan wat anders. de kindertjes krijgen gewoon geen tijd om te ontwikkelen. Quick win voor RSCA. Slecht voor het voetbal.
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Als de bondscoach géén spelers zou opstellen met een Neerpede verleden, dan spelen de Rode Duivels op het niveau van Andorra, Luxemburg en andere dwergstaatjes. De realiteit is er nu eenmaal, Anderlecht heeft de meeste jonge Belgische talenten. Zij durven erin investeren, de andere ploegen kopen liever in uit andere landen.
  • Erik De baene

    1 jaar geleden
    Als alles en iedereen met een paars-witte achtergrond dan toch niet voldoetn, noem dan eens 11 Belgische spelers die dan beter zijn.
  • Luc Waterschoot

    1 jaar geleden
    Alleen maar respect voor Roberto, zeker als mens, maar je moest wel de jeugd wat sneller inschakelen!