Britse tabloids smullen nu al van kwartfinale tegen Frankrijk, L’Equipe neemt de handschoen op

De relatie tussen Frankrijk en Engeland is nooit optimaal geweest. De twee naties die in een ver verleden vochten om de hegemonie in Europa, staan zaterdag tegenover elkaar in de kwartfinale van het WK in Qatar. En dat zorgt nu al voor gezonde spanningen bij de Britse tabloids.

Guy Van Den Langenbergh

‘Bring on the French’, kopte de Daily Mirror op zijn eerste sportbladzijde na de overtuigende kwalificatie tegen Senegal. ‘Yes Oui Kane’ stond bovenaan de Daily Express waarmee ze twee vliegen in één klap probeerden te slaan. Harry Kane is immers aan het scoren gegaan en de ‘Oui’ was een duidelijke verwijzing naar de volgende tegenstander, Frankrijk.

LEES OOK. Efficiënt Engeland heeft kwartfinale tegen Frankrijk beet: Senegal is paar maatjes te klein, younsters eisen hoofdrol op

Maar de Britten zijn beducht voor het gevaar genaamd Kylian Mbappé. En dat beseffen ze aan de overzijde van het Kanaal evenzeer. ‘God Save Notre King’ kopt L’Equipe, Frankrijks toonaangevende sportkrant. Ook bij onze zuiderburen kijken ze intussen met meer dan gezonde belangstelling uit naar de clash met de jongens van de overkant van La Manche.

LEES OOK. Geen alcohol, geen interviews, maar des te meer goals: waarom Kylian Mbappé op weg is om Speler van het Toernooi te worden

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands