Politie was vóór dubbele moord al op de hoogte van moeilijke situatie in gezin in Dendermonde: 4 interventies in 4 jaar tijd 

De vrouw die in Dendermonde samen met haar zoontje van vijf jaar vermoord werd door haar partner, deed de voorbije vier jaar al vier keer aangifte van huiselijk geweld bij de politie. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Nog volgens het parket heeft de politie de juiste procedures gevolgd.

Op het adres waar het koppel woonde, zijn de voorbije 4 jaar 4 interventies geweest. Afgelopen zaterdag gaf de man zichzelf aan bij de politie van Dendermonde, nadat hij zijn vrouw en kind om het leven had gebracht. De feiten vonden plaats in een appartement in de Werkplaatsstraat in Dendermonde. De precieze omstandigheden worden nog verder onderzocht.

Eerdere signalen

De advocaat van de nabestaanden zei afgelopen weekend dat het slachtoffer al meerdere keren aangifte deed van huiselijk geweld, maar telkens wandelen werd gestuurd. "Elke oproep werd onmiddellijk beantwoord door de politie waarbij telkens een gesprek plaats vond", nuanceert het parket. "Noch de man, noch de vrouw wilde een verklaring afleggen of wilde het huiselijk geweld laten vaststellen."

"Er werd mevrouw telkens op het hart gedrukt dat ze steeds een beroep kon doen op de politie", gaat het parket verder. "Van elke tussenkomst werd een proces-verbaal opgesteld waarin de omstandigheden, de gemoedstoestand en de reden om geen klacht in te dienen werd genoteerd."

BEKIJK - Advocaat van de familie van de vrouw Jeroen D'Hondt: "Die mensen zijn totaal in shock , ze weten niet wat hen overkomen is":

Videospeler inladen...

Meest gelezen