Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen eind december 2021.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen eind december 2021. © Photo News

Frank Vandenbroucke tegen terugkeer mondmaskerplicht: “Maar je moet je niet schamen om er eentje te dragen”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is tegen een terugkeer van de mondmaskerplicht. Dat zegt hij in de Franstalige krant ‘Le Soir’. De minister pleit wel voor een "mondmaskercultuur”, waarbij mensen zich niet moeten schamen om er eentje op te zetten. Viroloog Steven Van Gucht sloot al eerder een terugkeer uit: “Overheden verplichten niet graag, want je maakt je op dat moment absoluut niet populair als politicus.”

19 reacties

  • Pieter Livens

    1 jaar geleden
    In de ziekenhuizen is het nooit weg geweest... Dus personeel draagt nog steeds mondmaskers.
  • vanaeken jokke

    1 jaar geleden
    De man die meer dan 1 miljard belastinggeld verkwanseld heeft stap op man u bent onbekwaam.
  • Paul De Wilde

    1 jaar geleden
    Heeft ook totaal geen zin, want als je het niet draagt, zorgt dat alleen maar voor agressie tussen reizigers en blijft het zo goed als onbestraft.
  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    Twee jaar geleden was de situatie wel compleet anders; een onbekend virus waarvan de gevolgen nog niet in te schatten waren, in combinatie met totaal gebrek aan immuniteit, waardoor mondmaskerplicht toen absoluut wél te verantwoorden was.
  • Zoran Pavicevic

    1 jaar geleden
    Snel even van richting veranderen nu de verkiezingen er bijna aankomen!