De schepen (links op de foto) op de jaarmarkt in Kerksen, kort voor hij tegen de lamp liep
Radio2

Schepen van Feestelijkheden van Haaltert moet half jaar rijbewijs inleveren na positieve alcoholtest

In Haaltert is schepen van Feestelijkheden Bart Ottoy (CD&V) veroordeeld tot een rijverbod van 6 maanden na een positieve alcoholcontrole eind vorig jaar. Uit die controle bleek dat hij 2,36 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moet ook een boete van 4.800 euro betalen. Ottoy heeft dertig dagen tijd om beroep aan te tekenen.

Schepen van Feestelijkheden Bart Ottoy (CD&V) werd eind vorig jaar betrapt toen hij op de terugweg was van een avondmarkt in deelgemeente Kerksken. Voor de schepen met auto vertrok, had hij naar eigen zeggen maar 3 glazen champagne gedronken. 

Van de politie kreeg hij de waarschuwing dat hij niet meer mocht vertrekken. Hij volgde dat advies niet, waarop de politie hem uit het verkeer haalde. Uit de ademtest bleek dat hij 2,36 promille alcohol in het bloed had. 

Grote fout

"Mijn cliënt is handelsvertegenwoordiger en schepen, waardoor hij behoorlijk in de kijker loopt. Hij erkent dat hij een grote fout heeft gemaakt", klinkt het bij zijn advocaat Peter Callebaut. "Na de feiten is hij onmiddellijk gestopt met drinken."

Het is niet de eerste keer dat de schepen veroordeeld wordt voor zijn rijgedrag. Hij liep eerder al eens tegen de lamp wegens overdreven snelheid en rijden onder invloed van alcohol. De rechter besloot daarom een strenge straf op te leggen: 6 maanden rijverbod, een geldboete van 4.800 euro en een nieuw rijexamen. Verder moet Ottoy voor een periode van 2 jaar een alcoholslot laten installeren. 

"We gaan hoogstwaarschijnlijk in beroep. Hij heeft als schepen inderdaad een pint te veel gedronken, maar hij is geen habitué voor de politierechter en moet niet als voorbeeld opgevoerd worden", zegt advocaat Callebaut. De verdediging heeft dertig dagen tijd om beroep aan te tekenen. De zaak komt dan voor de correctionele rechtbank van Dendermonde.

Meest gelezen