©  AP

Meisje (14) overleden na aanval op straat in Duitsland, 13-jarig meisje zwaargewond

In Duitsland heeft een man twee tienermeisjes aangevallen op straat. Een 14-jarig meisje is bezweken aan haar verwondingen. Het tweede slachtoffer, een meisje van 13 jaar oud, ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis. Drie personen zijn opgepakt.

Bron: Schwäbische, Bild

De politie ontving maandagochtend rond 7.30 uur een oproep voor een incident in Oberkirchberg, een deelgemeente van Illerkirchberg. Ooggetuigen hadden gezien dat twee meisjes werden aangevallen terwijl ze wandelden naar een bushalte, om naar een school in een naburige stad te gaan. Volgens de eerste berichten was er sprake van een steekincident, maar de plaatselijke krant Schwäbische schrijft dat het nog niet duidelijk is welk wapen gebruikt werd.

De slachtoffers werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens Bild is een van hen in de loop van de dag overleden. De dader rende na de aanval een woning binnen. Het zou gaan om een pand waar asielzoekers worden opgevangen.

(Lees verder onder de foto)

©  AP

Zwaarbewapende agenten omsingelden het huis en hebben er drie personen opgepakt, onder wie de verdachte. Over zijn motief is nog niets bekend, evenmin of hij de meisjes kende en of hij er woonde. Het zou volgens de politie ook kunnen dat hij zich daar toevallig wilde verstoppen voor de hulpdiensten.

Het is ook niet bekendgemaakt waarom er naast de verdachte nog twee mensen in de woning zijn gearresteerd. Markus Häußler, de burgemeester van de getroffen gemeente, laat weten diep geschokt te zijn en alles te doen om de slachtoffers en hun familieleden bij te staan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER