Zowel voor- als tegenstanders van de kwestie kwamen naar het Hooggerechtshof in Washington.
Volledig scherm
Zowel voor- als tegenstanders van de kwestie kwamen naar het Hooggerechtshof in Washington. © AP

Opnieuw een verworven recht in gevaar? Hooggerechtshof VS neigt sommige bedrijven toe te staan om homoseksuele klanten te weigeren

Mogen bedrijven klanten weigeren op basis van hun geaardheid? Het Amerikaanse Hooggerechtshof is gisteren gestart met een zaak waarin die vraag centraal staat. De conservatieve rechters, die in de meerderheid zijn, zoeken een manier om ondernemers het recht te geven om homokoppels bepaalde diensten te ontzeggen. Volgens de progressieve rechters kan de uitspraak verstrekkende gevolgen hebben voor de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap.

14 reacties

  • Jurgen Herbert

    1 jaar geleden
    Ze kan toch ook nog tegen de mensen zeggen dat ze voor 1 of zelfs 2 jaar volboekt is met opdrachten en geen tijd heeft om hun te helpen met het opzetten van een website of dergelijke.
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Dat heet "Vrijheid van Meningsuiting" wat bij ons niet geldt.
  • dieter devreze

    1 jaar geleden
    Waarom, oh waarom zijn conservatieven toch zo bezorgd om wat mensen in het slaapkamer of elders doen? Ik heb me die vraag nog nooit gesteld. Als jou persoonlijk geloof en levensgeluk afhangen van andermans sexuele activiteit, zou je jezelf eens moeten laten nakijken.
  • Ivan Vandenberghe

    1 jaar geleden
    Ik betwijfel of de dame in kwestie klanten zal krijgen welke niet voldoen aan haar "waarden". Vraag mij af hoe zijzelf zal/zou reageren wanneer zij door anderen geweigerd wordt op basis van hun overtuiging. Al die haat is nergens voor nodig.
  • Willy Gys

    1 jaar geleden
    Heel de wereld is gek aan het worden. Door religiegekte van allerlei strekkingen worden wij terug naar de duistere middeleeuwen gekatapulteerd.