Monumentale baarden en snorren op de Honest Amish National Beard & Moustache Championships (foto’s)

Een baard en/of snor groeien is een kunst die sommigen tot in de (haar)puntjes beheersen. Vorige maand streken zo’n tweehonderd eigenaars van een behaard gezicht neer in Casper, in de Amerikaanse staat Wyoming. De organisatie van de Honest Amish National Beard and Moustache Championships maakte onlangs de winnaars in meerdere categorieën bekend.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

«Dit is het enige nationale kampioenschap in zijn soort, dus het lokt mensen van overal», vertelde creatief directeur Bryan Nelson van Beard Team USA aan Oil City News. «Het was echt groot en werd steeds groter, en toen corona toesloeg kreeg het een klap. Maar we komen weer terug bij waar we waren. De opkomst is veel groter dan vorig jaar: een goed teken dat de zaken weer aantrekken.»

Nieuw wereldrecord?

Afgezien van de parade aan baarden en snorren in de gekste vormen en maten, beweert de organisatie een nieuw wereldrecord te hebben gevestigd voor de langste baardketting. Volgens lokale media moesten de deelnemers een baard van minstens 8 cm lang hebben om mee te kunnen doen.

De deelnemers verzamelden zich in de Gaslight Social bar in Casper, waar ze naast elkaar stonden en hun baarden met een klem aan elkaar vastmaakten om een harige ketting te maken van 45 meter en 72 centimeter lang. Als deze recordpoging door Guinness World Records wordt aanvaard, zou het huidige record van 19 meter en 5 centimeter, dat in 2007 in Duitsland werd gevestigd, meer dan verdubbeld worden.

Pour la petite histoire: Jono Gross werd gekroond tot de grote kampioen van de Honest Amish National Beard and Moustache Championships editie 2022 voor zijn verbluffende gekrulde snor. Fotograaf Greg Anderson legde een hele reeks fascinerende figuren vast op gevoelige plaat, zoals Al ‘Wonderstache’ Underwood, Sommer Hibbler en Jeff Raye.