Kinderdagverblijf De Ballon in Wilsele moet de deuren sluiten

Kinderdagverblijf De Ballon in Wilsele, bij Leuven, moet vanaf woensdag dicht. Dat heeft het kinderdagverblijf vandaag te horen gekregen. Aan de basis van de beslissing liggen administratieve problemen, zegt Heleen Vanden Abeele van De Ballon. 

"We zaten in een aanmaningstraject, nadat er in mei een incident had plaatsgevonden. Daarop kwam een inspectie langs die enkele administratieve tekorten had vastgesteld. De crisisprocedure stond bijvoorbeeld niet op papier. Maar ondertussen hebben we alle tekorten weggewerkt. " Vanden Abeele zegt dat er normaal gezien nog een tweede inspectiebezoek zou volgen, maar dat De Ballon nu toch al moest sluiten. Het Agentschap Opgroeien zit vanavond samen met de uitbaatster van de crèche. 

Bij het incident in mei was een kindje via de brandtrap op een plat dak geklommen, vertelt Vanden Abeele. Daarop werd een eerste inspectie uitgevoerd, waaruit de administratieve problemen naar voor kwamen. "Het kindje is wel fysiek helemaal in orde", verzekert Vanden Abeele. In de opvang verblijven 18 kinderen. De Ballon zou binnenkort overgenomen worden door een andere opvang. Die is nu op zoek naar een noodoplossing voor de 18 kinderen. 

Meest gelezen