Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Aanpassing belastingschalen doet nettoloon in 2023 met minstens 600 euro per jaar stijgen

Door de aanpassing van de belastingschalen in de bedrijfsvoorheffing, zullen alle Belgen vanaf 1 januari hun nettoloon zien stijgen, zowel in de private als in de openbare sector. Volgens HR-dienstverlener SD Worx gaat het om minstens 50 euro netto per maand die men meer zal gaan verdienen, of 600 euro netto per jaar.

110 reacties

  • Chris Festre

    1 jaar geleden
    50 tot 70 euro? Gedeeld door tien dan? Ik merk er in elk geval niet veel van. Lijken mij weer veel beloftes maar weinig resultaat. Ondertussen wel zagen dat het verschil tussen werken en niets doen veel te klein is. Misschien eindelijk eens zorgen dat werkende mensen echt meer inkomen en zeker minder levensnoodzakelijke uitgaven hebben.
  • Meeuw Andriez

    1 jaar geleden
    Dit is een tax-shift, zoals we er inderdaad al gehad hebben. Hierdoor loont werken meer en dit is een verbredingsdruk op de middenklasse. Dit is dus effectief netto geld dat mensen elke maand meer hebben, maar blijf vooral afgeven. Het kan nog zo goed gaan, mensen vinden wel altijd iets. België staat op de 3de plaats in de EU als het aankomt om mediaan rijkdom per persoon. (na luxemurg en ijsland). Enja, mediaan geeft beter weer wat de middenklasse heeft dan average.
  • René Van Halen

    1 jaar geleden
    Bedrijfsvoorheffing stelt niets voor. Het zijn de belastingen die tellen. Maar de meeste mensen staren zich blind op wat er in een bepaalde maand aan voorheffingen wordt afgehouden in plaats van op hun belastingbrief te kijken wat ze daadwerkelijk aan belastingen hebben moeten betalen.
  • Henri Bosmans

    1 jaar geleden
    @ Herman Delange Als er belastingen afgehouden worden op uw pensioen zal ook uw netto pensioen verhogen.
  • Herman Delange

    1 jaar geleden
    Ook verhoging netto-pensioen??