Wannes Nimmegeers, Belga
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers, Belga

Marokko stoot door op WK: relschoppers nemen volksfeest even over in Antwerpen en Brussel waarna politie waterkanon en traangas inzet

Antwerpen/Brussel/Gent/KortrijkIn Brussel en Antwerpen zijn gisteren meer dan 100 arrestaties uitgevoerd bij de rellen na de overwinning van Marokko tegen Spanje op het WK in Qatar. In Brussel werd de sfeer na 20 uur wat grimmiger nadat relschoppers zich onder de voetbalfans mengden. Er werd met stenen naar agenten gegooid die op hun beurt antwoordden met waterkanonnen en traangas. Ook in Antwerpen werd het waterkanon ingezet.

  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. Keert La Rocca terug? En wordt het zoals vroeger? “De manager wou die stripper met dat speeltje van het podium, maar… we hebben haar laten doen”
    PREMIUM

    Keert La Rocca terug? En wordt het zoals vroeger? “De manager wou die stripper met dat speeltje van het podium, maar… we hebben haar laten doen”

    Van Koen Wauters tot Rihanna: La Rocca in Lier kon jarenlang de grote namen binnen en buiten de eigen landsgrenzen bekoren. Zoals bij vele grote danstenten viel echter ook hier het doek, en een laatste feestje kon niet doorgaan na een zware brand in 2022. Maar er zit nu misschien wel weer een ‘eerste feestje’ aan te komen, als we een mysterieuze post op sociale media mogen geloven. Of dat betekent dat La Rocca echt terugkeert en in welke vorm? Geen idee. Maar lees even met ons mee om een idee te krijgen van wat je dan misschien mag verwachten. “Details van ons jubileumfeestje zijn misschien niet echt geschikt voor de krant.”