Jarig in december? Dan krijg je 160 cadeautjes minder in je leven

Er zijn veel dingen die je in je leven zelf kan beslissen, maar je verjaardag kiezen behoort daar (nog) niet toe. Wanneer je geboren wordt, heb je enkel en alleen aan je ouders en Moeder Natuur te danken. Nochtans heeft je geboortemaand wel degelijk een impact op je leven, onder andere wat betreft cadeautjes.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Volgens een nieuwe rondvraag van Not On The High Street blijkt dat mensen die hun verjaardag vieren in december daar maar al te vaak de dupe van zijn. Omdat die vlak voor Kerstmis valt, zouden mensen namelijk minder cadeautjes kopen én minder vaak aanwezig kunnen zijn op verjaardagsfeestjes.

Minder cadeaus, minder feestjes

Volgens de enquête krijg je gemiddeld vier verjaardagscadeaus wanneer je geboren werd in december, terwijl anderen er gemiddel zes krijgen - op een leven tijd zijn dat er volgens hun berekeningen dus maar liefst 160 minder. 67% van zij die in december jarig zijn, geven dan ook aan dat het de slechtste maand is om geboren te worden. Drie vierde van hen laat weten regelmatig ‘gemeenschappelijke’ kerst- en verjaardagscadeaus te krijgen.

Daar houdt het echter niet op, want 34% van hen heeft weleens een verjaardagsfeestje moeten afzeggen omdat niemand kon komen door de eindejaarsdrukte. Bovendien worden veel cadeaus ook uitgesteld tot januari, omdat vrienden en familie dan kunnen profiteren van de soldenperiode. Ben je jarig in december, dan loont het dus misschien de moeite om je verjaardagsfeestje op een ander moment te organiseren.