Bounou wordt in de lucht gegooid na de zege.
Volledig scherm
PREMIUM
Bounou wordt in de lucht gegooid na de zege. © AFP

“Wat als onze Rode Duivels dit WK met zoveel overgave hadden aangepakt?”: onze chef voetbal ziet hoe stuntend Marokko zijn bijnaam alle eer aandoet

“Passie kan mooi zijn. En onvergetelijk. Deze 0-0 was hélemaal niet saai.” Onze chef voetbal is onder de indruk van Marokko, dat voor het eerst in de kwartfinales van een WK staat. “De leeuw staat symbool voor moed en kracht. Wel, hij is al wekenlang op rooftocht. En zijn landgenoten met hem.”

24 reacties

  • Karel Van Beeck

    1 jaar geleden
    In basket moet men in 8 seconden over de middellijn zijn en mag men niet terug. Zoiets in die trend zou het voetbal misschien wat meer aanvallend spel teweeg brengen.
  • Maria Nuytkens

    1 jaar geleden
    De grote schuldigen voor het ganse debacle bij de RDs is de onbekwame coach en Hazard ! Zij zijn de verpesters van alles en kom nu niet met iets anders af.
  • Adam El Fadili

    1 jaar geleden
    Als als als... Het is te laat.. Marokko heeft laten zien dat ze met een wereldsterrenploeg een groot voetballand als Spanje heeft kunnen verslaan. Nu hoor je anti voetbal en ga maar verder. Dit noemen ze organisatie als een blok en de coach van Marokko heeft het daar heel goed gezet. Dan mag Spanje nog 1000 keer de bal tikken, ze hebben geen 1 enkel deftige kans kunnen creëren. Trots op wat Marokko heeft gedaan. Ze hebben de naam leeuwen van de Atlas voor iets gekregen.
  • Karel Van Beeck

    1 jaar geleden
    De slechtste prestaties worden geleverd door de scheidsrechters op dit tornooi.
  • Mieke Ponet

    1 jaar geleden
    Marokko weer alleen maar in de omschakeling maar ze komen er wel razend snel uit en Spanje niet bij machte om de muur af te breken. Middelmatige wedstrijd.