Schets van Mohamed Abrini tijdens het terreurproces.
Volledig scherm
PREMIUM
Schets van Mohamed Abrini tijdens het terreurproces. © rv

ONZE OPINIE. “Wat sommige verdachten in het terreurproces doen, neigt naar chantage”

Eerst moesten de ‘glazen kooien’ afgebroken worden en nu moet ook het transport van de gevangenis naar het proces ‘minder vernederend’ verlopen. “Wat sommige verdachten en hun advocaten op het terreurproces aan het doen zijn, neigt stilaan naar chantage”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De juridische martelgang voor de slachtoffers nog wat rekken, daar zien zij geen graten in.”

181 reacties

  • Philippe Vanbelleghem

    1 jaar geleden
    35 miljoen euro kost dit voor de belastingbetaler , nadat ze al zoveel leed hebben veroorzaakt en op de koop toe al in Frankrijk zijn veroordeeld. Te zot voor woorden dit hele circus.
  • francois bruggeman

    1 jaar geleden
    Als je niet voor de rechtbank verschijnt wordt je bij verstek veroordeeld waarom dan hier niet ?
  • Patrick Huwel

    1 jaar geleden
    Ze gaan er alles aan doen om dit soort krapuul vrij te krijgen. Al eens gezien wat dit proces kost aan de Belgische burger? Geen kompassie met deze soort, levenslang zonder mogelijkheid tot eerder vrij te komen en hun straf uitzitten in hun eigen land of het land waarvoor ze eigenlijk opkomen.
  • Roland Borny

    1 jaar geleden
    Zijn al veroordeeld en gestraft voor andere feiten. Geen aandacht aan schenken. Hebben niks meer te winnen, noch te verliezen. Veroordelen bij verstek.
  • Frank Louman

    1 jaar geleden
    Hun deradicalisatie zal meer kosten dan wat de slachtoffers ooit aan steun ontvangen en alleen de slachtoffers kunnen geholpen worden.