Helft van ouders denkt aan scheiden na de geboorte van hun kind

Wanneer je als koppel begint aan kinderen, betekent dat een nieuwe mijlpaal in je relatie. Voorheen waren jullie steevast met z’n tweetjes en hadden jullie alle tijd van de wereld om elkaar aandacht te geven, maar eens er kinderen in het spel zijn, verandert die situatie onomkeerbaar. Dat dat grote gevolgen heeft op hoe je als ouders met elkaar omgaat, wisten we al, maar nu pas blijkt hoé groot die impact precies is.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het Franse onderzoeksbureau IFOP en Sleepyz.fr ondervroegen meer dan 1.000 koppels met een kind van onder de 3 jaar en tijdens die bevraging kwamen enkele opvallende cijfers aan het licht. Zo blijkt dat maar liefst de helft van de koppels na de geboorte van hun kind overwogen heeft om uit elkaar te gaan.

Ruzie en minder seks

Hoewel ‘slechts’ één op zes dat ook effectief doet, valt de impact van een nieuw familielid niet te onderschatten. 80% van de ondervraagden gaf aan vaker dan voorheen ruzie te maken en voor 15% zijn die ruzies «constant en levensbepalend». Daarnaast is ook je seksleven de dupe van die nieuwkomer, aangezien 92% van de vrouwen aangeeft minder zin te hebben in seks sinds de bevalling - wat betreft de mannen zijn geen cijfers beschikbaar. Toch geeft 75% van de ondervraagden, zowel mannen als vrouwen, aan weleens geen seks te hebben gehad om hun kind niet te storen. Al bekenden anderen ook dat ze al tussen de lakens waren gedoken terwijl hun kroost zich in dezelfde kamer bevond. Het hangt er dus maar net van af hoe je het aanpakt!