Google Street View

Opnieuw crèche dicht, ditmaal kinderdagverblijf Inne Minne in Opwijk

Het Agentschap Opgroeien heeft de vergunning van kinderopvang Inne Minne ingetrokken wegens dringende noodzakelijkheid. Er zou sprake zijn van structurele tekorten in de aansturing van opvang, en het Agentschap is bezorgd over de veiligheid en de opvoedkundige kwaliteit. De ouders van 17 kinderen moeten op zoek naar een nieuwe opvangplaats. Het gemeentebestuur van Opwijk betreurt dat het zo plots is beslist. Ze kunnen niet meteen een oplossing bieden. 

De beslissing van het Agentschap Opgroeien viel op dinsdag 6 december. Volgens Opgroeien zijn de bezorgdheden ernstig genoeg om de vergunning per direct op te heffen. “De crèche zat al in een handhavingstraject en kreeg de nodige kansen om de vastgestelde tekorten weg te werken”, zegt woordvoerster van het Agentschap Opgroeien, Nele Wouters. “Begin november uitte het Agentschap formeel al het voornemen om de vergunning van Inne Minne in te trekken. Er is sprake van structurele tekorten, onder meer op het vlak van aansturing van de opvang. Er zijn ook zorgen rond de veiligheid in de opvang en pedagogische kwaliteit van de opvang.”

Ingrijpend

De betrokken ouders werden meteen ingelicht. Zij moeten van de ene op de andere dag op zoek naar een nieuwe opvangplaats voor hun kind. “We hebben deze beslissing genomen in het belang van alle 17 kinderen die er worden opgevangen”, zegt Wouters. “Tegelijk weten we dat een sluiting heel ingrijpend is voor de gezinnen en ook voor de medewerkers van de opvang. Uit zorg voor alle betrokkenen, geven we daarom geen verdere details. Opgroeien zet alles op alles om het lokaal bestuur te ondersteunen bij het vinden van een alternatieve opvangplek voor de betrokken gezinnen.”

Het gemeentebestuur van Opwijk respecteert de beslissing van het Agentschap Opgroeien, maar betreurt de wijze waarop de onmiddellijke sluiting tot stand kwam, laat het weten in een persbericht. De gemeente kan geen oplossingen aanbieden op korte termijn.

De redactie heeft contact proberen op te nemen met de uitbaatster van kinderdagverblijf Inne Minne, maar kreeg voorlopig nog geen reactie. 

Meest gelezen