Fotomontage HLN: Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) en federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
Fotomontage HLN: Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) en federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). © Dirk Waem / Belga Photo en Philip Reynaers / Photo News

Crevits haalt uit naar Van Quickenborne over kinderbijslag relschoppers: “Doe je job”

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) is niet van plan om te snoeien in het Groeipakket van minderjarige relschoppers. Dat ballonnetje liet federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vorige week in de Kamer op. “Doe je job”, zei Crevits daarover woensdag in het Vlaams Parlement. “Beweren dat Justitie alleen dit probleem zal oplossen, is struisvogelpolitiek”, laat Van Quickenborne weten aan HLN.

106 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    1 jaar geleden
    Heb vandaag naar Villa Politica gekeken . Crevits in haar beste doen . Uitvluchten , veelbelovend, het probleem minimaliseren, geen erkenning van het echte probleem en de mensen met een uitvlucht proberen tevreden te stellen . En dat is het zogenaamde boegbeeld van CD&V ?
  • Tony Pauwels

    1 jaar geleden
    Geen fan van VVQ, maar hier heeft hij gelijk. Je moet de schuldigen raken in de enige plek waar het hen pijn doet: hun geld.
  • Wilfried Vanden Berg

    1 jaar geleden
    Het is een goeie dit het zegt . Als het te moeilijk word , zoals het stikstof dossier dan veranderd ze vlug van departement . Dat deed ze in haar vorige functie's ook al . Dus Crevits doe eerst zelf je job goed voor je iemand anders de les wil spellen.
  • Louis Heyens

    1 jaar geleden
    Dat degene die opgepakt zijn (worden) ergens in een (oude) leegstaande kazerne onder toezicht van militairen "in bewaring" geplaatst worden tot het WK volledig voorbij is. En als er rellen zijn pepperspray met een kleurstof in sproeien maar dan een kleurstof die minstens veertien dagen op hun vel blijft plakken zodat als ze buiten komen direct herkent kunnen worden.
  • Etienne De Vreese

    1 jaar geleden
    Hoe je het ook draait of keert.Die minderjarige relschoppers die denken ongestraft de blijven.Moeten gestopt worden.Financieel werkstraf enz.En ze zouden allemaal op gepakt moeten worden.Voor het helemaal uit de hand loopt.En die groepen nog groter worden