Poetin beschouwt zijn nucleaire arsenaal als een puur defensief afschrikmiddel.
Volledig scherm
Poetin beschouwt zijn nucleaire arsenaal als een puur defensief afschrikmiddel. © Reuters, Thinkstock

Poetin: “Risico op kernoorlog is toegenomen, maar Rusland is niet gek geworden”

Het risico van een nucleaire oorlog neemt toe, maar Rusland is niet “gek geworden”. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vandaag gezegd tijdens een vergadering van de Russische Mensenrechtenraad. Hij erkent dat de oorlog “lang” duurt, maar benadrukt de “belangrijke resultaten”.

21 reacties

  • Georges Pelgrims

    1 jaar geleden
    Ze zullen nog niet te snel een kernwapen gebruiken.en weet je waarom je kan een kernwapen 1x gebruiken en daarna is het stil en wat volgt een Armageddon het einde van alle leven op onze aardbol.dat gebeurt er als iemand een kernwapen gebruikt.een schuilkelder of niet eraan ga je er is niets meer na een kernoorlog.vergelijk maar eens met die kleine atoombommetjes van hirochima en nagasaki een kernoorlog is onoverwinnelijk voor welk land dan ook.onoverwinnelijk.
  • Eric Roeloffzen

    1 jaar geleden
    Blijven moeien jongens, anders komt er geen einde aan deze oorlog. Hoe langer het duurt, hoe meer centjes er rond gaan, de slachtoffertjes moeten hun plan maar trekken.
  • Raphaël Defour

    1 jaar geleden
    Dat bij Oekraïners de Stalin periode nog latent leeft is begrijpelijk. Met een Oekraïner als Brezniejv aan president van de URSS is er wat zalf gesmeerd. Doch na de exit van Gorbatjov die zelfs een brede open relatie en economische in Europa voorstond is men met Poetin terug in de Groot Russische en wereldleiderschap gaan denken. Echt de huidige generaties wensen dit oorlogsverleden niet opnieuw, doch mondiale evenwichtige economische opbouw naar beter leven en samenleven.
  • willy zachel

    1 jaar geleden
    Dat Rusland een ander land is binnengevallen waar zij totaal niks verloren hebben daar word nooit één woord over gezegd ! Dat er in Oekraïne dwarsliggers zijn en Russisch gezinden is een puur Oekraïne probleem daar hebben de Russen zich niet mee te bemoeien ?
  • emiel wouters

    1 jaar geleden
    rusland niet, maar diegene die aan het hoofd van rusland. Daar heb ik mijn twijfels over.
  1. Voormalige Russische topdiplomaat: “Poetin zou 20 miljoen Russen opofferen om oorlog in Oekraïne te winnen”

    Voormalige Russische topdiplo­maat: “Poetin zou 20 miljoen Russen opofferen om oorlog in Oekraïne te winnen”

    Boris Bondarev (42), een voormalige diplomaat van de Russische delegatie bij de Verenigde Naties, heeft zijn boekje opgedaan over Vladimir Poetin. Volgens Bondarev raakt het geluk van de Russische president - die hij “niet zo slim” noemt - stilaan op. Dat zegt de verbannen diplomaat in een interview met de Britse nieuwszender Sky News. Bondarev twijfelt er bovendien niet aan dat Poetin tot wel 20 miljoen Russische soldaten zou opofferen om de oorlog tegen Oekraïne te winnen.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestij­nen - Media Israël: Gazanen ontvluch­ten massaal Rafah uit angst voor aanval

    De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.