HLN
Volledig scherm
PREMIUM
HLN © HLN

ONZE OPINIE. “Politieagenten dragen een bivakmuts op het terreurproces, het adres van de jury ligt quasi op de straatstenen”

“Naam, adres, kinderen, gehuwd of niet, strafregister, beroep: al die informatie wordt in handen gegeven van de beschuldigden in een assisenproces. Dat onthulde strafpleiter Kris Luyckx. Het maakt van juryleden een open doelwit voor intimidatie”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De nieuwste technologie wordt gebruikt om de burger te controleren. Maar om juryleden ‘in het proces van de eeuw’ te beschermen, teert men op oubollige praktijken.”

19 reacties

  • Els Martin

    1 jaar geleden
    Laat dat toch afhandelen door rechters ipv een jury, tegen den avond is alles geregeld en kunnen die crimineeltjes opgesloten worden
  • Noel Laperre

    1 jaar geleden
    Past spijtig genoeg perfect in het archaïsche en wereldvreemde kraam van de organisatie dat wel eens justitie wordt genaamd.
  • Emiel Van Riet

    1 jaar geleden
    Ik bolde het direct af...
  • Eric Servaes

    1 jaar geleden
    Dit proces is een vaudeville van het slechtste soort geworden. Beschuldigingen die de ’clown’ uithangen, hun advocaten die hen steunen en waarschijnlijk hen ertoe aansporen, ze komen naar de zitting, dan komen ze weer niet, dan is de box te klein, de muziek te luid. Weer een kaakslag in het gezicht van de slachtoffers en van justitie die al decennialang een slechte beurt maakt. Beschamende vertoning. En ‘we’ gaan daar in mee. Men plooit voor hun chantage.
  • Greta Van den broecke

    1 jaar geleden
    Inderdaad, het is schandalig.