Boer Willy Van Diest uit Begijnendijk kreeg een boete omdat hij met zijn tractor door een lage-emissiezone zou zijn gereden. Het Antwerpse stadsbestuur gaf intussen toe dat het om een foute lezing door de ANPR-camera ging.
Volledig scherm
PREMIUM
Boer Willy Van Diest uit Begijnendijk kreeg een boete omdat hij met zijn tractor door een lage-emissiezone zou zijn gereden. Het Antwerpse stadsbestuur gaf intussen toe dat het om een foute lezing door de ANPR-camera ging. © Joel Hoylaerts / Photonews

Willy is 89 en kreeg zijn eerste boete ooit, omdat hij met zijn tractor in Antwerpen zou hebben gereden: “Tachtig jaar geleden was ik daar, ja”

Plots kreeg Willy Van Diest (89) een aangetekende brief. Het was zijn eerste verkeersovertreding ooit, omdat hij met zijn tractor uit 1976 door de lage-emissiezone in Antwerpen is gereden. Doch, die tractor staat al járen bij hem thuis in Begijnendijk en tuft hoogstens nog een kilometer ver. “Antwerpen? Ik ben daar in mijn leven één keer geweest: toen we met school naar de Zoo gingen.” Wat nu, met de boete van 150 euro?

72 reacties

  • Abdel El Ouadi

    1 jaar geleden
    Een traktor mag toch ook in LEZ rijden
  • van leeuwen leroy

    1 jaar geleden
    Wel geweldig verhaal van de beste man...🤣
  • jan vanhulle

    1 jaar geleden
    Beste Willy, bekijk het positief je houdt er in ieder geval prachtige foto's aan over, fotograaf Joel Hoylaerts: TOP en die boete? wel kadert ze in, geeft ze een prominente plaats in je woning, lol gegarandeerd en voor jaren plezier met de familie en vrienden. LEZ of hoe pesten we ons burgers...
  • Pieter Vankamp

    1 jaar geleden
    Deelgenomen aan de boerenprotesten mss..
  • Pedro Vanbesien

    1 jaar geleden
    En dan zeggen ze, de politie uw vriend, maar ze zitten wel regelmatig in uw zakken.En zeggen dat mensen die niet schuldig zijn die boete betalen om er vanaf te zijn.