HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

COLUMN. Frank Vandenbroucke kordaat op zijn plaats gezet in 'De Tafel van Vier', voor vanmiddag boekte hij alvast een tafeltje voor twee: voor hem en zijn gelijk

Columnist Jan Segers zag Frank Vandenbroucke afzien bij Gert Verhulst. “Om zijn mond ontvouwde zich een schijnbaar verzaligde glimlach, in werkelijkheid een ultiem teken van frustratie. Dat gaat zo bij Vandenbroucke, die zijn glimlach meestal oneigenlijk gebruikt. ‘Ik zal het toch wel weten?’, had huisarts Sofie Lemmens kordaat gesteld. Vandenbroucke liet de woorden tot zich doordringen. Voor wie, zoals hij, altijd alles beter weet, was dat het genadeschot.”

87 reacties

  • Vincent Henry

    1 jaar geleden
    Dr Lemmens, indien u elk kwartier een patient hebt en u doet 30 patienten per dag, zegt u, dan werkt u 7.30u per dag zoals velen. Maar u verdient dan héél veel geld a.u.b. Hoe durft u klagen. Zou als verpleegkundige, zorgkundige of bandwerker willen werken? En tegen hun loon en ook met nachtwerk, weekendwerk...? Ik denk het niet. Mijn vroegere huisarts kloeg niet en werkte tot 22u 's avonds (en ook,goed betaald uiteraard maar van een andere generatie). En u heeft tijd voor een TV-programma?
  • Peter Thys

    1 jaar geleden
    zoals zo vaak is iedereen op de hoogte van wat op zijn beroepsvlak gebeurt, een minister dient ingelicht te worden en ja mensen blijven mensen die vergissingen maakten. Het overkwam mij ook eens bij een bezoek huisarts.
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    De minzame Vandenbroucke heeft door zijn flaters de werkmens al veel geld gekost, maar daar trekt hij zich niets van aan.
  • Eddy Verfaillie

    1 jaar geleden
    Het probleem van te weinig huisartsen komt omdat de artsen voor ze beginnen een certificaat moeten krijgen van de overheid de sociale zekerheid. Men vreesde dat er te veel zouden worden. Men voerde de numerus clausus in minder studenten werden toegelaten tot het beroep van arts. Nu is duidelijk een tekort. In steden is het onmogelijk om nog een huisarts te vinden.
  • Leen Lipkens

    1 jaar geleden
    Ik vond het geweldig van Sofie !Heel goed gedaan meid!Wat denkt die Vandenbroucke dat hem is!