Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © rv

HLN ONDERZOEK. Vandenbroucke wist niet dat vervallen testmateriaal in zijn magazijn miljoenen waard was: “Vervelende fout”

De federale overheid zal over enkele weken 10,7 miljoen euro aan covid-testmateriaal moeten vernietigen omdat het vervallen is. Het Laatste Nieuws ontdekte echter dat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet wist dat het om zoveel geld ging. Van bepaalde producten schatte hij de kost 390 keer te laag in. “Vervelend”, vindt de minister. Hoe kon hij zich zo vergissen? En wat zegt dat over de betrouwbaarheid van andere cijfers?

324 reacties

  • Gery Van den Bosch

    1 jaar geleden
    Ik heb een redelijk wat COVD materiaal en geneesmiddelen mogen leveren , de besprekingen waren hilarisch , ze konden nooit genoeg krijgen en de aantallen die ze vroegen waren ontzettend ... omdat ze er elders niet konden vinden was de prijs niet zo belangrijk ... als ze maar stock aanleggen .. hoe rapper hoe meer hoe liever ... natuurlijk hebben alle genesmiddelen een vrij korte houdbaarheidsdatum ... dat weten ze toch .. ... en de leveringen waren inderdaad allemaal bij MEDISTA
  • Guy Pottiez

    1 jaar geleden
    Mee verantwoordelijk stellen voor het verloren geld,Ik moest vroeger ook bijbetalen voor geldtekort in mijn kas.
  • etienne vijverman

    1 jaar geleden
    en plots weet hij van niets
  • Johan Heremans

    1 jaar geleden
    Weeral een flater. Doe dit in de privé en je ligt buiten zonder C4... Zou misschien een oplossing zijn voor onze regeringsleden.
  • Roger Vanthillo

    1 jaar geleden
    De professor, die altijd wat neerkijkt op anderen, is als beheerder van zijn departement duidelijk verantwoordelijk. Er zich van af maken als een vervelende fout is toch al te gemakkelijk. Wat denkt Rousseau hierover, die in al zijn dagelijkse interviews zo oploopt mrt zijn superminister ?