Dodelijk slachtoffer na zware crash op E40 in Beernem, snelweg kort na de middag weer vrijgegeven

 © Junior Verbeeke

Beernem -

Donderdagochtend is een dodelijk verkeersongeval gebeurd op de E40 richting Brussel. Twee wagens, een Porsche en een BMW, raakten daar betrokken bij een zware crash. Daarbij vielen twee gewonden en een dodelijk slachtoffer, een 23-jarige Engelsman.

Junior Verbeeke

Het ongeval gebeurde omstreeks 9.15 uur ter hoogte van kilometerpaal 74 ter hoogte van Beernem, in de richting van Brussel. Twee wagens raakten betrokken in een zware crash, een ervan belandde in de gracht. Brandweer, politie en de mug snelden ter plaatse om de eerste zorgen toe te dienen.

Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog onduidelijk. In de BMW met Engelse nummerplaat vielen twee slachtoffers. De 21-jarige Britse bestuurder liep bij de crash zware verwondingen op, maar is buiten levensgevaar. Voor zijn 23-jarige Britse passagier kwam alle hulp te laat. De man werd uit het voertuig geslingerd bij de crash. Hij belandde in de gracht. De bestuurder werd ter plaatse verzorgd door de mug en dan overgebracht naar het ziekenhuis. De 34-jarige bestuurder van de Porsche raakte niet gewond.

“Bij het ongeval viel één dodelijk slachtoffer te betreuren”, klinkt het bij de federale wegpolitie van West-Vlaanderen. Dat het om een zwaar ongeval ging, is duidelijk: beide auto’s waren zwaar gehavend en alle airbags gingen af.

De E40 werd ruim een uur afgesloten in de richting van Brussel, wat resulteerde in een kilometerslange file. De federale wegpolitie wordt bijgestaan door de lokale politie om het verkeer af te leiden. Er werd aangeraden om de snelweg dan ook te vermijden. Naar Gent neem je best A11/E34 en de R4, voor Antwerpen ook. “De ruimingswerken zullen enkele uren in beslag nemen”, aldus de federale wegpolitie. Er werd ook een verkeersdeskundige aangesteld die de omstandigheden moet onderzoeken.

Een dik uur na het ongeval kon het verkeer opnieuw over één rijstrook door, en kort na de middag werd de volledige snelweg opnieuw vrijgegeven.

Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog onduidelijk. Er is tot nader order geen sprake van een voorafgaande botsing tussen de twee betrokken voertuigen. Het parket heeft dan ook een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden en de precieze snelheid te onderzoeken.

Beide voertuigen zijn ook in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen