Van Quickenborne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”

KortrijkDe buurt rond de woning in Kortrijk van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is weer een belegerde vesting, net zoals in september toen bleek dat er een plan was om de minister van Justitie te ontvoeren. Aanleiding zou een nieuwe dreiging zijn tegen Van Quickenborne. “Volgens onze bronnen zou het opnieuw een dreiging vanuit het drugsmilieu zijn”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. In een video op Instagram zegt Van Quickenborne dat hij en z’n gezin het goed stellen. “We zijn het intussen een beetje gewend, maar dat maakt het niet goed”, aldus de minister.

  1. Razende kerel (54) stormt met hakbijl huis van ex en haar kinderen binnen: “Bang voor wat zal gebeuren als hij vrijkomt”
    PREMIUM
    UPDATE

    Razende kerel (54) stormt met hakbijl huis van ex en haar kinderen binnen: “Bang voor wat zal gebeuren als hij vrijkomt”

    “Ik stond doodsangsten uit, niet alleen op 31 maart 2023 maar ook in de 5 jaar voordien tijdens onze relatie. Hij dreigde er steeds mee mijn kinderen iets aan te doen waardoor ik bij hem bleef.” De ex-vriendin van Bob C. (54) uit Kuurne schetste dinsdag op de correctionele rechtbank van Kortrijk een zwart beeld van de periode die ze met hem samen was. Hij riskeert 8 jaar cel nadat hij met een bijl bij haar binnenstormde. Tijdens het onderzoek bleek een seksueel getint sms’je van zijn ex-vriendin de man woest gemaakt te hebben.
    Kortrijk
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.