Ex-partner aangehouden na moord op moeder van acht kinderen

© rr

Het federale parket heeft de ex-partner van Anne Collaer (47) aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de vrouw met messteken vermoord te hebben. De moeder van acht werd op 7 februari thuis dood aangetroffen door haar achtjarige zoon.

jdb

Uit de eerste vaststellingen van de recherche is gebleken dat de vrouw thuis in haar woning in de Vestinggang met geweld was gedood. Volgens de eerste bevindingen van de wetsdokter werden messteken haar fataal.

De sectie moord van de Federale Gerechtelijke Politie Leuven, die het onderzoek voert samen met leden van de lokale onderzoeksdienst van de lokale politie van Leuven, kwam tot de vaststelling dat verschillende belastende elementen in de richting van een ex-partner van de vrouw wezen.

De 49-jarige man uit Kortenaken werd gearresteerd op 23 februari 2017. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van moord. Hij is sindsdien opgesloten in de hulpgevangenis van Leuven. De verdachte ontkent elke betrokkenheid bij de feiten.

De man verscheen op 28 februari voor de eerste maal voor de raadkamer die zijn aanhouding bevestigde. Op dinsdag 28 maart is de verdachte voor de tweede keer verschenen voor de raadkamer in Leuven. De voorlopige hechtenis werd verlengd met één maand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen