De Detroit Pistons brachten een eerbetoon aan Griner voor hun duel tegen Los Angeles Lakers.
Volledig scherm
De Detroit Pistons brachten een eerbetoon aan Griner voor hun duel tegen Los Angeles Lakers. © AP

Brittney Griner raakt na vrijlating voor het eerst in tien maanden basketbal aan: “Ze gaat ongelofelijk goed met de situatie om, maar geef haar tijd”

Meer sportVoor het eerst in tien maanden heeft Brittney Griner (32), die vorige week vrijdag werd vrijgelaten uit Rusland na een gevangenenruil, een basketbal aangeraakt. De tweevoudige olympisch kampioene en WNBA-ster deed een korte training in San Antonio, Texas. Dat betekent echter niet dat ze sowieso haar wederoptreden bij Phoenix Mercury zal maken. “Tijdens de feestdagen kan ze zonder druk een beslissing nemen”, zegt haar zaakwaarnemer Lindsay Kagawa Colas.

52 reacties

  • Evan De Jongh

    1 jaar geleden
    Ze heeft toegegeven op aanraden van haar advocaten ginder in hoop voor een lichte straf. Had het geen oorlog geweest was ze nooit vastgezet en zo een deals gebeuren regelmatig enkel nu is ze bekend en wordt er veel drama over gemaakt. Enige wat je haar kan verwijten is dat ze dollartekens in haar ogen had toen ze naar Rusland ging en dit risico's inhoudt.
  • Luc DE HERT

    1 jaar geleden
    Dat zijn dezelfde Amerikanen die België verbieden een gevangenenruil met Iran te organiseren…
  • Eric Servaes

    1 jaar geleden
    Sommigen hebben hier het lef om Griner nu verantwoordelijk te stellen voor vrijlating van Bout !?! Kan het nog gekker ?? Mooi staaltje van victim blaming weer. Beschamend.
  • Max Arkens

    1 jaar geleden
    Ze had beter moeten weten. Rusland is streng met dit soort zaken, zeker tegenover bepaalde nationaliteiten. Maar ik wil er wel op wijzen dat deze olie met drugs vergelijken vergelijkbaar is alsof men druivensap met drugs vergelijkt. Het begint beide van een plant (cannabis, druif), maar door het proces komen er wel of geen narcotica in het eindproduct (THC, alcohol).
  • Piet Schots

    1 jaar geleden
    Dus die trien die daar poen ging scheppen is belangrijker dan iemand die al heel zijn leven ten dienste stond voor de Amerikaanse maatschappij. Proficiat.
  1. Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleyballer van het Jaar
    VOLLEYPROMS

    Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleybal­ler van het Jaar

    Gisteravond – drie dagen voor de start van de titelfinales tussen Maaseik en Roeselare – werden de Volleyproms uitgereikt, prijzen voor de uitblinkers van het competitiejaar. De nieuwe stemgerechtigden – spelers en coaches – opteerden voor uitgesproken ‘jonge’ spelers. Seppe Rotty (Roeselare) won na 2022 voor de tweede keer bij de mannen, voor Manon Stragier (Asterix Avo) werd het een eerste bekroning. Rotty haalde het in de top drie van zijn ploegmaat Simon Plaskie en als derde Martin Perin (Maaseik), wat eerder een emotionele keuze was na zijn hartfalen en het onmiddellijk stopzetten van zijn spelerscarrière. Eén grote verrassing: niet Steven Vanmedegael (bekerwinnaar met Roeselare en opnieuw titelfinalist) werd uitgeroepen tot coach van het jaar, wel Christophe Achten die met Aalst de competitie op de derde plaats afsloot. Spelers van Roeselare en Maaseik – in volle voorbereiding op de titelfinales – bleven afwezig op de gala-avond.