De vlaggen van Kroatië en de Europese Unie.
Volledig scherm
De vlaggen van Kroatië en de Europese Unie. © ANP / EPA

Kroaten kunnen vanaf januari in Europa paspoortvrij reizen, Roemenië en Bulgarije blijven gefrustreerd achter

De Europese ministers van Binnenlandse Zaken hebben vandaag het licht op groen gezet voor de toetreding van Kroatië tot de Schengenzone. Dat heeft het Tsjechische voorzitterschap van de Europese Unie gemeld op Twitter. Kroaten kunnen vanaf dan zonder paspoort of andere vereisten reizen tussen de meeste Europese landen. Tot hun grote frustratie moeten Roemenië en Bulgarije nog meer geduld oefenen.

9 reacties

  • Yolande MARIS

    1 jaar geleden
    Het westen gaat zeker de dieperik in ,de Duitsers willen hun gebied en macht uitbreiden maar hoeveel netto betalende landen blijven er nog over ? Het uitpersen van onze bzvolk8ng zal nog erger worden, goed dat Oostenrijk nog aan zijn eigen volk denkt.Romenie en Bulgarije er nog bij ,de criminaliteit is zeker nog niet hoog genoeg,maar daar hebben de heren en dames politici geen last van .Ik hoop dat het volk in opstand komt .
  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Weer een achterpoortje op voor sjoemelaars, gangsters en konsoorten, de waanzin van een EU geleid door onbekwame afgedankte politici.
  • Jean Donny

    1 jaar geleden
    Weer een probleem land erbij! De uitbreidings waanzin van de EU bobo's is duidelijk grenzeloos.
  • Karel Flanders

    1 jaar geleden
    De Kroaten gaan ook direct voelen hoeveel de prijzen nog zullen stijgen met de Euro en we zitten al in een serieuze crisis.
  • Guido Verlinden

    1 jaar geleden
    Nog een grote fout,typisch EU zeker.!!!!