De Tesla belandde tussen de zwanen in Brugge.
Volledig scherm
De Tesla belandde tussen de zwanen in Brugge. © Mathias Mariën

En plots dobbert een Tesla tussen de Brugse zwanen: “Geen moment getwijfeld om de bestuurster uit het water te helpen”

BruggeNeen, dat hadden ze in Brugge nog niet gezien. Donderdagmiddag vergiste een oudere dame zich van pedaal, waarna ze met haar Tesla... tussen de zwanen belandde. Een groep stadsarbeiders was vlakbij aan het werk en schoot meteen te hulp om de vrouw uit het water te halen. “Al moesten we wel eens in onze ogen wrijven, want zoiets verwacht je niet”, zeggen de mannen.

  1. Dood van Benjamin (30) wel degelijk schuld van bedrijf waar hij werkte: “Vijf jaar gestreden voor gerechtigheid”
    PREMIUM

    Dood van Benjamin (30) wel degelijk schuld van bedrijf waar hij werkte: “Vijf jaar gestreden voor gerechtig­heid”

    Benjamin Van Heghe (30) uit Zottegem is vijf jaar geleden in het bedrijf Geo Milieu in Brugge niet om het leven gekomen door eigen onvoorzichtigheid, maar door nalatigheid van het bedrijf waar hij een dringende klus moest klaren. Dat is de finale uitspraak van het hof van beroep in Gent. “Het brengt onze zoon helaas niet terug, maar het is een eerherstel dat een beetje oplucht”, reageert Benjamins moeder Sabine. Ze getuigt over de vijf helse jaren van juridische strijd die ze moest voeren, bovenop het verdriet van het verlies van haar enige kind.
    Brugge
  2. Huisarts die verdacht wordt van aanranding, moet voor rechter verschijnen: “Ik heb die vrouwen nochtans correct behandeld”
    PREMIUM

    Huisarts die verdacht wordt van aanranding, moet voor rechter verschij­nen: “Ik heb die vrouwen nochtans correct behandeld”

    De aanhouding van een West-Vlaamse huisarts zorgde in het voorjaar van 2023 voor een bommetje in de medische wereld. De man zat een half jaar lang in de gevangenis, nadat twee vrouwen beweerden dat ze aangerand waren tijdens een consultatie. Na een jaar onderzoek besliste de Brugse raadkamer woensdag om de dokter door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Het parket had nochtans om zijn internering gevraagd op basis van zijn psychiatrisch verslag.
    Brugge