© Victoriano Moreno

Geflopte pop-up winkelcentrum Convoi krijgt nieuwe invulling

Het geflopte pop-up winkelcentrum Convoi op het Eilandje krijgt vanaf april een nieuwe invulling dankzij conceptbeheerder FMT. De containers moeten met het nieuwe StAck een bruisende belevingsplek worden, waar duurzaamheid centraal staat.

evw

Leegstandbeheerder FMT kreeg zowel de concessie als de opbouw van het complex overgedragen van Convoi. Tot begin 2018 zal het bedrijf hier met StAck zijn intrek nemen. Of de stad Antwerpen de concessie nadien zal verlengen, is nog niet zeker.

StAck moet een belevingsplek worden. “Waar Convoi het moest hebben van de passage van eerder toevallige shoppers, willen wij van dit containercomplex een plek maken die net de bestemming van de bezoekers moet worden. Mensen moeten naar hier komen omdat ze geïnteresseerd zijn in bepaalde evenementen of initiatieven, of omdat ze na hun werk gezellig iets willen komen drinken”, zegt Denis Nyssens van FMT.

Voor dat laatste moet pop-up bar Jardim zorgen. “Een bar met de look en feel van een zomerse stadstuin.”

En ook de rest van het containercomplex moet een groene oase worden waar duurzaamheid en ecologisch bewust ondernemen centraal staan. In de containers zullen tal van creatieve ondernemers hun intrek nemen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER