"Wat er met ons gebeurt, heeft alles te maken met onze strijd tegen de georganiseerde misdaad", Van Quickenborne reageert na nieuwe dreiging

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft in een videoboodschap bevestigd dat hij en zijn gezin onder verhoogde beveiliging zijn geplaatst. "We stellen het goed en we zijn veilig. Wat er met ons gebeurt, heeft alles te maken met de strijd die ons land voert tegen de georganiseerde misdaad. Woensdag is na crisisoverleg beslist om de minister en zijn gezin onder verhoogde beveiliging te plaatsen na aanwijzingen van een nieuwe dreiging vanuit het drugsmilieu.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft in een videoboodschap gereageerd op de verhoging van de veiligheidsmaatregelen voor zijn gezin.

"Sinds gisteren zijn mijn gezin en ikzelf opnieuw onder verhoogde beveiliging geplaatst. Jullie zullen begrijpen dat ik geen verdere details kan geven over de precieze omstandigheden en redenen. Mijn echtgenote, de kinderen en ikzelf stellen het goed. We zijn veilig", zegt Van Quickenborne.

BEKIJK - "Dank voor de vele steunberichten. Ze betekenen heel veel voor ons", zegt Van Quickenborne:

Videospeler inladen...

Wat er nu gebeurt, zal mij op geen enkele manier afleiden van de vele veranderingen die we doorvoeren om onze justitie menselijker, sneller en straffer te maken

Vincent Van Quickenborne

Volgens de minister komt de dreiging uit het milieu van de georganiseerde misdaad. "We zijn het intussen een beetje gewend, maar dat maakt het niet goed. Wat er met ons gebeurt, heeft alles te maken met de strijd die ons land voert tegen de georganiseerde misdaad. In die strijd hebben we de voorbije jaren stevige successen geboekt."

Van Quickenborne dankt in de videoboodschap "de mensen van de politie en justitie die zich elke dag inzetten voor een veilige samenleving en ook dank voor de professionele aanpak voor deze concrete dreiging".

"Wat er nu gebeurt, zal mij op geen enkele manier afleiden van de vele veranderingen die we doorvoeren om onze justitie menselijker, sneller en straffer te maken. Dank voor de vele steunberichten. Ze betekenen heel veel voor ons", besluit Van Quickenborne.

Meest gelezen