Fotomontage van 'Candy Crush' en 'Call of Duty', beide games van Activision Blizzard
Volledig scherm
Fotomontage van 'Candy Crush' en 'Call of Duty', beide games van Activision Blizzard © EPA / Activision Blizzard

Amerikaanse concurrentiewaakhond wil overname ‘Call of Duty’-ontwikkelaar Activision-Blizzard door Microsoft stoppen

De FTC, de Amerikaanse concurrentiewaakhond stapt naar de rechtbank om de deal tussen Activision-Blizzard en Microsoft tegen te houden. Dat melden Amerikaanse media donderdag. Als Microsoft merken als ‘Call of Duty’ in handen krijgt, heeft het techbedrijf volgens de toezichthouder “zowel de mogelijkheid als het motief” om de concurrentie te beperken.

4 reacties

  • Yvan Lissens

    1 jaar geleden
    Het probleem is dat Microsoft op die manier op weg is om een monopolie te vormen in de gaming industrie. Nooit goed te praten.
  • Kris Pieters

    1 jaar geleden
    Dat zou een ideaal scenario zijn, temeer omdat Microsoft dan een extra troef in handen krijgt om de Playstation brol weg te concurreren.
  • peeters jos

    1 jaar geleden
    100% terecht. Microsoft staat berucht voor zijn eliminatie van concurrenten door zijn dominantie te misbruiken, waarom zou dit hier anders zijn? Er bestaat geen Activision meer, enkel als merknaam, het wordt Microsoft. Die contracten met Nintendo en Sony stellen niets voor. Microsoft sponsort haar verlieslatende Xbox afdeling met haar rijke inkomsten uit cloud en kantoortoepassingen. Ga een stap verder en splits dat boeltje op!
  • Johan Vervoort

    1 jaar geleden
    Eindelijk eens een goede beslissing!