Thibau Nys.
Volledig scherm
PREMIUM
Thibau Nys. © BELGA

Thibau Nys is de volgende in het rijtje: waarom hebben tegenwoordig zo veel crossers rugproblemen?

veldrijdenMathieu van der Poel, David van der Poel, Eli Iserbyt, Thibau Nys: waarom hebben tegenwoordig zo veel crossers last van de rug? Veldrijden is sowieso een belastende sport, maar analist Niels Albert ziet nóg een grote oorzaak.

8 reacties

  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    Nicole dus alleen Nys had een sterke rug, nee natuurlijk, Sven reed zelden op de weg met vele valpartijen en de plankenkoorts bij Mathieu op de OS droeg er ook niet toe bij, nogmaals de parcourbouwers zoeken almaar meer sensatie met onmogelijk schuine stroken en krampachtige valpartijen tot gevolg.
  • Roger De Win

    1 jaar geleden
    Ik meen me te herinneren dat Sven Nys regelmatig bij de chiropractor moest omwille van rugproblemen.
  • Dirk Van Den Bossche

    1 jaar geleden
    Natuurlijk ligt het aan de parcoursbouwers. Erwin Vervecken heeft het zelf gezegd dat al die bochtjes dienen omdat de reclame goed in beeld moet komen. Nu is een cross met alle vedetten volledig afhankelijk van reclame om rond te komen. Vroeger met minder prijzengeld en startgeld kwam het van de plaatselijke handelaar en die hadden geen eisen om in beeld te komen.
  • willems michel

    1 jaar geleden
    Vele jongeren hun rug is versleten voor ze eigenlijk crosser worden wegens te prestatiegericht bij de jeugd. Geldt eigenlijk voor elke sport.
  • nicole haeck

    1 jaar geleden
    Adri nu heb je geen gelijk , dat ligt aan de persoon zelf niet aan de parcoursbouwers kijk naar vader Nys nooit last gehad . Je hebt een sterke rug of niet . En als je dat op jonge leeftijd gelijk jr Nys al hebt is dat niet van het crossen alleen.