Anja Daems
Volledig scherm
PREMIUM
Anja Daems © VRT

Anja Daems over het leven na ‘De madammen’: “Hoezo diversiteit? Op tv zie ik weinig vrouwen op leeftijd presenteren”

BVNa vijftien jaar kwam er deze zomer een einde aan ‘De madammen’, het populaire Radio2-programma. “Soms moet je stoppen op een hoogtepunt”, relativeert Anja Daems in ‘Primo’. Ze heeft sindsdien dan ook niet stilgezeten en presenteert maar liefst twee eigen programma’s op de VRT-zender. Al was dat wel wennen: “Ik heb gevraagd om een coachingstraject voor mij op poten te zetten.” Een gesprek over het einde van ‘De madammen’, haar nieuwe routine met man en kind en de houdbaarheidsdatum van vrouwen in de media.

5 reacties

  • Dominique Schokkelé

    1 jaar geleden
    De juiste persoon op de juiste plaats… Simpel en doeltreffend! Man of vrouw, oud of jong ? Maakt niet uit !
  • Christiaan Vernist

    1 jaar geleden
    Idd Rosita op tv en in het parlement zie je grote verschillen tussen vrouw en man. Man steeds netjes in kostuum zelfs als het +30 graden is. Vrouwen zitten daar tegenover in uitgangs of strand kledij. Remember de kritiek op Rouseau zijn sneakers enkele jaren geleden. Vrouwen lopen daar al lang mee rond zelfs op sandalen en slettsen. Waarom vestiaire zo'n verschil?
  • Patrick Verwerft

    1 jaar geleden
    Wat een onzin allemaal. Elk bedrijf, en zeker de VRT, moet zichzelf constant heruitvinden, mensen verschuiven, ontslaan en andere aanwerven. 15 jaar dat jobke kunnen hebben gedaan, je moest blij zijn ipv nog wat na te trappen.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Goed opgemerkt, rosita.
  • rosita de weirt

    1 jaar geleden
    Mogen de vrouwen niet meer op een normale manier op tv komen .er zit een opvallend verschil van hoe een vrouw en een man er moet uitzien op tv .tis precies het schone en het beest vertoning.dit is niet meer van deze tijd zeker niet als we willen als gelijke behandeld worden