Alexia Bertrand.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexia Bertrand. © HLN

COLUMN. De staatssecretaris voor Begroting weet niet hoe groot het gat is. “In de miljarden.” Terwijl het kleinste kind weet dat het om 33,6 miljard gaat

Staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand (Open Vld) weet niet hoe groot het gat is, stelt columnist Jan Segers vast. “In de miljarden, zei ze. Alsof Eddy Merckx op de vraag hoe vaak hij de Tour heeft gewonnen, zou antwoorden: ‘Zeker meer dan één keer, maar het precieze aantal ga ik nakijken.’ Of deed mevrouw alsof?”

69 reacties

  • frans boogaerts

    1 jaar geleden
    De zoveelste klucht van de regering. De vorige staatssecretaris moest ophoepelen voor Decroo te redden , en deze weet niet hoeveel het gat in de begroting is. Raar . Het geloof in deze regering is laag weggezakt. Zij spelen wel met ons geld.
  • Marcel Lemmens

    1 jaar geleden
    In de VS heeft mevrouw Bertrand geleerd dat alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden.
  • gilbert Gijdé

    1 jaar geleden
    ik denk dat we nog gaan verschieten ,hoeveel er zal tekort zijn,als men de eindafrekening zal maken
  • Wintein Tom

    1 jaar geleden
    De juiste man/vrouw op de juiste plaats, incl stevig gevulde rugzak aangaande de bepaalde post die men bezet... Een beenhouwer laat je ook geen schoemakerij runnen, toch..?????
  • Peter Vijverman

    1 jaar geleden
    Niet alleen de auteur van dit stuk stelt de (non) ethiek van Open VLD in vraag, ook professor Holslag zegt dat De Croo (meermaals) liegt.