© Belga

Greg Van Avermaet: “Ik ga agressief koersen in de Ronde. Ik voel dat het mijn beurt is”

Greg Van Avermaet is na zijn indrukwekkende zeges in Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem de topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen. Alleen wereldkampioen Peter Sagan lijkt, althans op papier, even sterk als de Waaslander. Van Avermaet kijkt dan ook erg uit naar zondag, wanneer de 101e editie van Vlaanderens Mooiste op het programma staat.

“Mijn zege zondag in Gent-Wevelgem was ongelofelijk en ik zei toen al dat ik niet meer kan ontkennen dat ik de favoriet ben voor de Ronde van Vlaanderen”, zegt Van Avermaet woensdag in een persbericht van zijn ploeg BMC. “Ik heb de best mogelijke seizoensstart achter de rug. Wat mij nog meer vertrouwen geeft, is te weten dat mijn favoriete koers, die mij het beste ligt, nog moet komen.”

“Zondag zal ik een heel speciaal gevoel hebben”, vervolgt de olympisch kampioen. “Ik weet dat ik nooit sterker ben geweest in het voorjaar en dit jaar passeert de wedstrijd voorbij mijn huis. Ik zeg het elk jaar, ik ken de wegen heel goed, ik train elke dag op het parcours, en dit jaar heb ik het gevoel dat het mijn beurt is. Ik ga agressief koersen en beschik over zeven renners die mij totaal zullen bijstaan om te winnen. Ik kan niets meer doen om mij voor te bereiden. Ik ben klaar.”

De 31-jarige Van Avermaet krijgt zondag de hulp van de Zwitsers Silvan Dillier, Martin Elmiger en Stefan Küng, de Italianen Daniel Oss en Manuel Quinziato, de Luxemburger Jempy Drucker en de Spanjaard Francisco Ventoso.

Al twee keer stond Van Avermaet op het podium van de Ronde. In 2014 werd hij tweede (na Cancellara), in 2015 derde (na Kristoff en Terpstra). Vorig jaar moest hij na een vroege valpartij opgeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer