Familie Olivier Vandecasteele vraagt dat overheid snel actie onderneemt na geschorste Irandeal: “We kunnen geen drie maanden meer wachten”

De familie van Olivier Vandecasteele, de humanitair medewerker die al negen maanden in een Iraanse cel zit, vraagt dat de Belgische overheid snel actie onderneemt om de man vrij te krijgen. Ze doet dat daags nadat het Grondwettelijk Hof het Belgisch-Iraans verdrag heeft geschorst in zoverre dat de overbrenging van de veroordeelde Iraanse terrorist Assadollah Assadi naar Teheran mogelijk had moeten maken. “Vanaf nu houden we de Belgische overheden mee verantwoordelijk voor het lot van Olivier”, klinkt het.

15 reacties

  • jan boden

    1 jaar geleden
    Onze overheid en snel in 1 zin, dat gaat nooit lukken.
  • John Lux

    1 jaar geleden
    Het kan toch niet dat men een terrorist ruilt voor een andere gevangene. Dat Olivier in hongerstaking is, is zijn keuze
  • Axel Italis

    1 jaar geleden
    We kunnen de familie begrijpen maar... Heer Vandecasteele is WEL vertrokken (privéredenen??) naar Iran ongeacht een NEGATIEF reisadvies van de dezelfde overheid. Als men je duidelijk zegt " blijf daar weg " doe dat dan! De ruil terrorist gaat zeker terug slachtoffers maken als blijkt dat ze hem vrij krijgen door gijzelaars te nemen van het land dat hem vasthoudt. We hebben in België gekozen voor een grondwettelijk hof, respecteer dan hun schorsing. Zo vermijd je nieuwe slachtoffers!!
  • Yves Kempeneers

    1 jaar geleden
    Persoonlijk vind ik het erg dat deze ginder in isolatie zit , maar als men niet naar zo’n land gaat kan dit niet gebeuren . België zal het wel oplossen .
  • Elke Celis

    1 jaar geleden
    Hoe zit het dan met het gesprek met de eerste minister, de minister van Justitie en de minister van Buitenlandse Zaken?! Reacties vanuit de regering sinds de "deal" werd gemaakt en uiteindelijk afgevoerd...? Waarom wordt hier zelden of nooit kort op de bal gespeeld?!