Photo taken in Belarus', Belarus
Volledig scherm
Photo taken in Belarus', Belarus © Getty Images/EyeEm

Overfacturatie energie binnenkort verleden tijd? Zuhal Demir grijpt vanaf april 2023 in

MijnenergieWie energie bespaart wanneer de prijzen hoog zijn, haalt daar vandaag geen maximaal voordeel uit. Mogelijk betaal je zelfs een pak meer dan je eigenlijk zou moeten. Aan de oorzaak ligt de manier waarop de energieleverancier het jaarverbruik over het jaar verdeelt. Een nieuwe berekening van de jaarprijzen moet daar vanaf april 2023 komaf mee maken. Mijnenergie.be legt uit.

  1. Vooral grote operatoren voerden prijzen op: dit betaal (en krijg) jij vandaag meer voor je telecomabonnement
    Independer

    Vooral grote operatoren voerden prijzen op: dit betaal (en krijg) jij vandaag meer voor je teleco­mabon­ne­ment

    De voorbije jaren maakte de telecomsector flink wat prijsstijgingen mee. Cijfers die het BIPT ons bezorgde, wijzen uit dat sommige formules daarbij merkbaar interessanter werden, andere net niet. De kans bestaat dus dat je niet alleen meer betaalt dan twee jaar geleden, maar ook dat jouw formule niet meer de goedkoopste is voor jouw telecomnoden. Independer.be vergelijkt enkele huidige tarieven met die van het eerste kwartaal van 2022.
  2. Helft van Vlaamse huurwoningen is niet conform, Louise (26) en Ely (44) getuigen: “830 euro huur voor een badkamer vol schimmel”
    PREMIUM

    Helft van Vlaamse huurwonin­gen is niet conform, Louise (26) en Ely (44) getuigen: “830 euro huur voor een badkamer vol schimmel”

    Je hoeft niet met een huisjesmelker te maken te hebben om kopzorgen te krijgen van je huursituatie. Maar liefst de helft van de 550.000 Vlaamse huishoudens die op de privémarkt huren, leven in een woning die niet voldoet aan de vastgelegde kwaliteitsnormen, zo blijkt uit cijfers van de Huurdersbond. Ely* en Louise* zitten in zo’n situatie en vertellen hoe moeilijk het soms is om problemen aan te kaarten én op te lossen. “Telkens ik de verhuurders contacteerde, volgden er smoesjes of excuses over vakantie, het bouwverlof, een ander groot project of een ziek familielid.”