Messenmaker Clem Vanhee.
Volledig scherm
PREMIUM
Messenmaker Clem Vanhee. © vincent duterne/photo news

Clem Vanhee, de messenmaker van de topchefs: “2.500 euro voor een mes is veel, maar ik heb er wel zestig uur aan gewerkt”

Nick Bril van The Jane kocht een mes van hem en bij Carcasse van Dierendonck ligt zijn bestek op tafel. Clem Vanhee (40), een ingenieur die van zijn hobby een beroep maakte, smeedt en slijpt unieke messen voor de keuken en de jacht. Of er betere messen gemaakt worden op de wereld? “Ik denk het niet”, antwoordt Vanhee. “En ik geef levenslange garantie.”

28 reacties

  • yves pieters

    1 jaar geleden
    Jezelf als beste ter wereld uitroepen is arrogant! Ik ben een kijkje gaan nemen op de site van bovenstaande en naar Europese normen zien de messen er goed uit. Maar persoonlijk heb ik messen van Japanse familiale smeden die dunner, harder en gebruikt worden door internationale koks. Wat de prijs betreft een fractie van zijn prijs. De wereld is groter dan Vlaanderen en Europa!
  • Yana Rutte

    1 jaar geleden
    En dat proef je dan in de gerechten die je er mee maakt? Geef een goeie kok een aardappelmesje van 1 euro en hij maakt lekkerder eten dan de excentriekeling die zot genoeg is 2500 voor een mes te geven.
  • Manten Kalle

    1 jaar geleden
    Hij werkte er 60 uren aan. Ik moet er een maand, dat zijn 176 uren, voor werken.
  • ronald Ceulemans

    1 jaar geleden
    Vakmanschap kost geld,koop eens een mes uit Japan,dan zul je het weten ,de echte top.
  • etienne stevens

    1 jaar geleden
    Een mes is waard wat een zot er wil aan geven.