Taylor Swift gaat een film regisseren

Taylor Swift gaat een langspeelfilm regisseren op basis van een zelfgeschreven script. Dat doet ze bij filmstudio Searchlight Pictures, verantwoordelijk voor topfilms en Oscarwinnaars als ‘Black Swan’ en ‘Slumdog Millionaire’. Dat schrijven Amerikaanse media. De verdere details van haar debuutfilm blijven voorlopig onbekend.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Voor fans van Taylor Swift zal het niet als een al te grote verrassing komen dat de zangeres zich nu aan langspeelfilms zal wagen. Eerder dit jaar won Taylor Swift twee Video Music Awards voor de regie van haar kortfilm ‘All Too Well: The Short Film’ en ‘The Man’. Haar kortfilm speelde ook al op filmfestivals, zoals het Tribeca Film Festival. Mogelijk komt ‘All Too Well’ ook in aanmerking voor een Oscarnominatie. Swift maakte er nooit een geheim van dat ze ooit een langspeelfilm wou draaien.

Uniek privilege

Die ambitie maakt ze nu sneller dan verwacht waar. David Greenbaum en Matthew Greenfield, de topmannen van Searchlight, beschrijven Swift als een «artiest en verhalenverteller die je maar één keer ziet in een generatie»: «Het is een oprecht plezier en privilege om met haar te kunnen samenwerken nu ze begint aan deze spannende en nieuwe creatieve reis», vertellen de twee aan Variety.

Bezige bij

Swift blijft intussen niet stilzitten. In oktober bracht ze haar tiende studio album ‘Midnights’ uit. Ze won al 11 Grammy’s en is de enige vrouwelijke artiest die al drie keer de prijs voor ‘album van het jaar’ won. Later dit jaar vertrekt ze op tournee door Amerika.

Gisteren deelde ze nog op Instagram dat het idee voor ‘All Too Well’ zo’n tien jaar geleden bedacht werd. «Ik hield van iedere seconde en ik zal het altijd herinneren», schrijft ze onder de ‘behind the scenes’-video van de kortfilm.