Het moment waarop de Amerikaanse basketster Brittney Griner geruild wordt voor de beruchte wapenhandelaar Viktor Bout
Volledig scherm
PREMIUM
Het moment waarop de Amerikaanse basketster Brittney Griner geruild wordt voor de beruchte wapenhandelaar Viktor Bout © TACC

ONZE OPINIE. “Een gevangenenruil is een smerig spel. Maar in een vuile wereld soms de enige keuze”

Waarom kunnen Amerikanen wel een gevangen basketster ruilen voor een wapenhandelaar, maar botst een gelijkaardige deal van ons land met Iran op een “njet” van het grondwettelijk hof? “We moeten onze morele principes hoog houden”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Maar in een vuile wereld betekent dat soms ook ‘kiezen voor het minste kwaad’ als dat de enige manier is om het leven van een landgenoot te redden.”

9 reacties

  • paul vdkerckhove

    1 jaar geleden
    De familie van Olivier zijn mensen die de catastrofe meemaken . Leg hen de grote moraal en principes uit .
  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    Als je ziet hoe snel Viktor Bout terug de oude draad opneemt en Rusland gaat steunen in de oorlog is dat een zeer slechte ruil geweest.
  • robert van nuffel

    1 jaar geleden
    wat heeft die gevangenen daar uit gespookt maar dat mogen we weer niet weten blijf daar weg en ge hebt geen probleem
  • kristoff mignon

    1 jaar geleden
    de ultra-linksheid die ons overspoelt wordt onze ondergang, schrijf het op. We denken en menen alles en iedereen te moeten helpen, maar kunnen we dat wel ?
  • Patrik De Weirdt

    1 jaar geleden
    Een gevangenenruil, waar zo velen in schijnen te geloven, zet de deur wagenwijd open voor chantage door Iran. Als er nog eens een van hun agenten (spionnen, moordenaars,...) veroordeeld wordt, moeten ze enkel een willekeurige Belgische toerist oppakken en hem, via een schijnproces, tot een jarenlange gevangenisstraf veroordelen. Dit soort gevangenenruil is enkel een teken van zwakte.