De Russische wapenhandelaar Viktor Bout.
Volledig scherm
De Russische wapenhandelaar Viktor Bout. © Belga

Wapenhandelaar geeft interview na controversiële gevangenenruil: “Westen probeert Rusland te verwoesten”

“Westerse landen proberen Rusland te verdelen en te verwoesten.” Dat verklaarde de Russische wapenhandelaar Viktor Bout een dag nadat hij als gevangene geruild werd voor de Amerikaanse basketster Brittney Griner.

  1. Nucleaire dreiging neemt af: is dit het moment voor onderhandelingen? Is het einde van de oorlog in zicht? Expert over toenadering Poetin met het Westen
    PREMIUM

    Nucleaire dreiging neemt af: is dit het moment voor onderhande­lin­gen? Is het einde van de oorlog in zicht? Expert over toenade­ring Poetin met het Westen

    Volgens Duits bondskanselier Olaf Scholz is de nucleaire dreiging afgenomen. En Russisch president Vladimir Poetin zei gisteren nog dat hij niet gek is: hij zal niet als eerste kernwapens inzetten. Vorige week belden beide staatshoofden voor het eerst sinds lang. Is dit het moment waarop het spierballengerol verhuist naar de onderhandelingstafel? “Poetin lijkt stilaan te beseffen dat hoe radicaler hij wordt, hoe meer steun hij verliest”, zegt professor internationale politiek Sven Biscop (UGent en Egmontinstituut).
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhuizen uit vrees voor Russische aanvallen

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhui­zen uit vrees voor Russische aanvallen

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de oorlog in Oekraïne. Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS.