In een scène die recht uit een spionagefilm lijkt te komen, werden Russisch wapenhandelaar Viktor Bout en Amerikaans basketbalspeelster Brittney Griner uitgewisseld op de luchthaven van Abu Dhabi.
Volledig scherm
PREMIUM
In een scène die recht uit een spionagefilm lijkt te komen, werden Russisch wapenhandelaar Viktor Bout en Amerikaans basketbalspeelster Brittney Griner uitgewisseld op de luchthaven van Abu Dhabi. © AFP

“We ruilen Salah Abdeslam toch ook niet?” Waarom de VS en Rusland wél gevangenen kunnen ruilen maar België en Iran niet

Het Grondwettelijk Hof schorst de ruildeal tussen de Iraanse terrorist Assadollah Assadi en de Belgische hulpverlener Olivier Vandecasteele. Vandecasteele zit al sinds 24 februari in een Iraanse isolatiecel, zonder proces. Tegelijkertijd ruilen de VS ‘wapenhandelaar des doods’ Viktor Bout voor basketbalspeelster Griner met Rusland. Griner zat 10 maanden in een Russische cel voor medicinale cannabisolie. Waarom kan tussen Amerika en Rusland wel wat niet kan tussen ons land en Iran?

10 reacties

  • gust van langenhove

    1 jaar geleden
    Mensen die gestraft zijn moeten hun straf uit zitten , anders moeten geen rechters zijn .
  • peeters jos

    1 jaar geleden
    Een anti-USA woke basketbalspeelster die drugs binnensmokkelt in Rusland, ruilen tegen een wapenhandelaar des doods. En ze brengen zelf de ex-militair niet mee. De gemiddelde Amerikaan moet hier echt niet van weten. Een non-patriot drugssmokkelaar ruilen met een terrorist, dat gaat er niet in hoor. Er zitten honderdduizenden gevangenen in USA met dezelfde “misdaad”, gaat Biden die allemaal amnestie geven?
  • Danny De Graeve

    1 jaar geleden
    Het systeem is zo vort als het maar kan zijn
  • lodewijk maesen

    1 jaar geleden
    Joe moet de zwarte stemmen blijven krijgen he..en 1 extra terrorist uit de cel is grotere kans op meer wapenverkoop in de US dus nog meer zakken vullen
  • mike willems

    1 jaar geleden
    Een wapenhandelaar is geen terrorist!