BEKIJK. Deze ‘prank’ maakt furore op TikTok, politie waarschuwt: «Zoek andere manieren om beroemd te worden!» (video)

Auto’s op parkings van supermarkten omsingelen met winkelwagentjes terwijl de eigenaar is gaan winkelen, en vervolgens de reactie van de verbijsterde man/vrouw in kwestie filmen: het blijkt een nieuwe trend op TikTok.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het overkwam onlangs een vrouw uit Broken Arrow, in de Amerikaanse staat Oklahoma, zo berichten lokale media. Henrietta Love ging even winkelen in de lokale Walmart-supermarkt en schrok zich een hoedje toen ze nadien haar auto aantrof, omsingeld door winkelkarren.

‘Pranks’ als deze zijn bedoeld om te lachen en likes te vergaren, maar Henrietta Love lacht niet. «Grappenmakers zoals deze willen mensen betrappen die lelijke dingen zeggen», zegt ze. Ze was niet boos maar bang, omdat ze niet wist wat er aan gebeuren was. De grappenmakers in kwestie «bleven maar zeggen dat hun manager Dave hen had opgedragen om de grap uit te voeren». «Dus keerde ik terug naar de winkel, op zoek naar die Dave», aldus Love. Maar er bleek helemaal geen Dave te werken in de supermarkt.

De winkelmanager ging met Love naar buiten en confronteerde de twee grappenmakers: «Ze zei: ‘Wie zijn jullie? Jullie werken hier niet.’ Maar de twee bleven volhouden dat ze er wel werkten en dat ze diezelfde ochtend waren aangenomen», aldus Love. «Ik wou dat ze een echte baan zouden zoeken in plaats van zo’n streken uit te halen.»

«Kan verkeerd aflopen»

«De twee individuen zijn bekend bij de politie», aldus Ethan Hutchins van het politiekorps van Broken Arrow. «Er zijn andere incidenten bekend waarbij ze betrokken waren.» De politie stelde een pv op. «Grappen als deze kunnen verkeerd aflopen», waarschuwt Hutchins. «Zoek andere manieren om jezelf beroemd te maken! Niet deze.»

Een woordvoerder van Walmart stuurde de volgende verklaring uit: «We keuren dit soort capriolen op het terrein van onze winkels af. Het is belangrijk op te merken dat de personen in kwestie al eerder van ons terrein zijn verwijderd. Toen we vernamen dat ze opnieuw bezig waren, hebben we de politie gebeld en hen wederom laten verwijderen.»

Het kattenkwaad blijkt overigens niet nieuw: op het internet zijn verschillende oudere filmpjes van diezelfde ‘grap’ te zien, maar wellicht hebben bekende TikTokkers deze deugnieterij nieuw leven ingeblazen.