WUT. Verdwaalde zeehondenpup zwerft door straten van Schots dorp (foto’s)

Een dierenkliniek in Schotland heeft een jonge zeehond gered die door de straten van het dorp Stonehaven zwierf, in het oosten van het land.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De zeehondenpup werd dinsdagavond voor het eerst gezien in het havengebied van Stonehaven en werd terug naar het water gebracht, maar het dier keerde gisterenochtend terug aan land en zwierf door de straten in het centrum van het dorp. De zeehond werd van de straat geplukt door personeel van het Kirkton Veterinary Centre.

«We denken dat het een mannetje is», vertelde dierenarts Emma Thompson aan BBC Scotland. «Hij had ondergewicht en werd ‘s ochtends rond kwart over zeven in het midden van het dorp aangetroffen, op het voetpad. Waarschijnlijk was hij op zoek naar eten. Hij leek verward en verdwaald.»

Wilde dieren

Volgens Thompson werd de zeehond naar een reddingscentrum in Fishcross overgebracht om te herstellen. «Als zeehonden op het strand liggen, zijn ze meestal aan het uitrusten en moet je ze gerust laten. Laat geen kinderen of honden in de buurt komen, want zeehonden zijn wilde dieren en zullen bijten als ze zich bedreigd voelen», vertelde Thompson in een e-mail aan het Amerikaanse persbureau United Press International.

«Jonge zeehonden worden soms ook door hun moeder op het strand achtergelaten, of weggestopt in de rotsen. Als je ze te veel stoort, kan de moeder ze misschien niet meer terugvinden», aldus Thompson. «Dit exemplaar hebben we meegenomen omdat hij midden in High Street lag en te weinig woog om alleen te overleven.»