N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever op het Schoon Verdiep.
Volledig scherm
PREMIUM
N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever op het Schoon Verdiep. © Jan Aelberts

INTERVIEW. Bart De Wever: “Geen geld voor een staatshervorming, zegt u? We kunnen ook de status quo, dit Franstalige linkse feest, niet blijven financieren”

“Dit was mijn tropenjaar, ook privé. Hét moment om te stoppen en een ‘Lorinneke’ of ‘Valerieke’ te doen”, geeft N-VA-voorzitter Bart De Wever toe. “Maar als ik uw lastige vragen hoor, voel ik de irritatie al weer: het vuur dooft niet.” Zo blijkt ook uit dit onverbiddelijke interview: “Vooruit? Dat is achteruit in deze regering. De enige boodschap die de mensen aan de kassa van de supermarkt kregen is: stop ermee en ga thuis zitten.” En ook Vooruit-voorzitter Conner Rousseau krijgt enkele vegen uit de pan: “Paul Magnette is zijn huisbaas”.

164 reacties

  • Diana De Wit

    1 jaar geleden
    Maar ondertussen blijven de transfers van Vlaanderen naar Wallonië maar doorgaan!!! De Vlamingen werken zich kapot terwijl de Walen ons uitlachen en ondertussen verder feesten!!!
  • willy vangeel

    1 jaar geleden
    Die Vlaamse regering regeert niet, Roger Vanthillo, dat is een oppositieregering tegen de federale in opdracht van De Wever. vld en cdnv zijn daar de kneusjes van nva.
  • Jo Peeters

    1 jaar geleden
    Inderdaad Nico, de 6 regeringen zijn de ondergang van ons land.
  • Jennifer Peeters

    1 jaar geleden
    Wie zit er nu goed warm? De Wever met zijn 3 weddes. Al eens bij stilgestaan dat er nu mensen in de kou zitten die hun energiefactuur niet kunnen betalen? Daar heb jij geen last van. Er zijn in dit land nog andere mensen dan uw rijke vriendjes hé.
  • Willy Drowaert

    1 jaar geleden
    Zet die plaat af !! Ze is al grijsgedraaid…